Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Norwegian Thunder Car Championship

Christer Gislerud er klar til NTCC/DTC

NTCC 
13/10/14 

Norske Christer Gislerud tager den kommende sæson skridtet op i NTCC/DTC, efter indkøbet af en Camaro fra den svenske serie. Han har gennem de sidste fire år kæmpet med i toppen af den danske Special Saloon Car serie, men nu er det på tide at bringe karrieren videre.
 

Efter at have ligget i toppen af Special Saloon i begyndelsen af 2000'erne, med NM titlen i Special Saloon 2007 som højdepunkt, en sejr han tog foran sin far Steffen Gislerud, tager Christer skridtet over i V8 verdenen, med indkøb af en Stealth.


Christer Gislerud er bidt af V8-bacsillen og drømmer om at fortsætte racingkarrieren med samme antal cylindre. "Jeg drømmer om at køre Nascar! Jeg er nok en V8-gutt, hehe!"
(Foto: Johan Marius Svingen)

Denne bilen ville konkurrentene, i den dengang nye GT klassen i Norge, ikke helt acceptere og Christer satsede derfor i stedet i den danske Special Saloon. Her har han kæmpet med i toppen, de sidste fire år, før han nu følger V8 sporet videre på sin vej til Nascar og tager trinnet op i NTCC/DTC.

"Efter at have deltaget i denne klasse de sidste to år, og med ekstra fokus på de sidste tre løb, var jeg ikke i tvivl om, at det er her jeg skal hen, for at kunne satse på en professionel serie. NTCC / DTC har overtaget STCC's position på toppen af ​​Skandinavisk Racing, og har startfelter på over 20 biler med en blanding af unge talenter og professionelle chauffører. Alle har de samme forudsætninger, og kan med rimelige budgetter kæmpe med i toppen.

Fredag ​​var Team Gislerud på indkøb efter en Camaro fra den svenske serie og i løbet af de næste to uger vil bilen blive fragtet hjem til Norge for en fuld gennemgang og forberedelse til sæsonstart i 2015.


Bilen har vært kjørt av Bill Berggren i Svenske V8Thundercars klassen

Christer ser frem til at tage kampen op med de bedste racerkørere i NTCC/DTC og selvom han er ydmyg over opgaven, håber han inden for kort tid, at kunne blande sig i toppen af feltet. Men der er meget nyt at lære, både når det gælder opsætning, og udfordringen med bybaner.

Rune Næs
NTCC


Læs mere om:
  • Christer Gislerud
  •