Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

Auto-G DTC starter ved Copenhagen Historic Grand Prix

DTC 
12/10/14 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipDen 1.-2. august 2015 kører bilsportens superliga race på Bellahøj Park
Løbskalenderen for næste års Auto-G Danish Thundersport Championship er endnu ikke lagt i faste rammer, men nu ligger en af datoerne fast. Den 1.-2. august 2015 skal der nemlig køres en afdeling af mesterskabet i forbindelse med det traditionsrige Copenhagen Historic Grand Prix.
 

”Vi er utroligt glade for at vende tilbage til dette flotte arrangement, og det bliver specielt spændende for kørerne at skulle køre race på Bellahøj Park i København,” siger promotor for Auto-G Danish Thundersport Championship.

”Sidste gang klassen var til stede ved Copenhagen Historic Grand Prix, afviklede vi to super pole-konkurrencer, men denne gang bliver det en fuld DTC-afdeling, sådan som man kender det fra klassens andre løb. Der bliver træning og tidtagning, og så ellers to kvalifikationsheat inden den afgørende finale.”


2015 vil Auto-G Danish Thundersport Championship afvikle løb på de to danske bybaner. I maj køres der ved Classic Race Aarhus, og i den første weekend af august gælder det Copenhagen Historic Grand Prix ved Bellahøj Park i København
(Foto: CNPhoto.dk)

Fra Copenhagen Historic Grand Prix’ side er man også glad for den aftale, der nu er indgået med Auto-G Danish Thundersport Championship.

"Fra Copenhagen Historic Grand Prix er det en stor glæde at byde Auto-G DTC velkommen tilbage til vores historiske motorsportsweekend,” siger adm. direktør, Jens Peter Lange. ”I de klassiske rammer har vi henover weekenden nu mulighed for at vise tilskuere og publikum motorsport fra ’dengang far var dreng’ og til nu. Det både løfter vores event samt styrker vores ambition om at skabe en fantastisk motorsportsoplevelse for hele familien."

”Jeg synes, at det er helt perfekt, at vi skal køre til Copenhagen Historic Grand Prix,” tilføjer Ronnie Bremer, Hvidovre.

”Det foregår i København, og det er godt i sig selv, men så er en bybane er altid godt. Hele stemningen er også bedre, når vi kommer til folket, end når folket kommer til os. Og så giver det os også en udfordring – en udfordring, der består i, at hvis man laver en fejl, så har den store konsekvenser. Det er noget af det, jeg kan lide.”

Netop det at kunne præsentere klassen i København er også noget, som glæder organisationen bag Auto-G Danish Thundersport Championship.

”Det bliver dejligt atter at kunne præsentere DTC-klassen for det københavnske og sjællandske racerpublikum,” siger Peter Elgaard. ”Aftalen med arrangørerne gør, at Auto-G Danish Thundersport Championship nu vil være med ved alle de tre store danske løb: Copenhagen Historic Grand Prix, Classic Race Aarhus og så naturligvis GP Danmark på FDM Jyllandsringen.”

Næste års Copenhagen Historic Grand Prix køres den 1.-2. august 2015, og ligesom de øvrige afdelinger af Auto-G Danish Thundersport Championship vil denne afdeling blive vist live på TV2’s nye sportskanal.

Mitsubishi Presselounge

Læs mere om:
  • 02/08/15 - Bellahøj (Gadeløb) - CHGP
  •