Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SuperCup

Sidste afdeling i Yokohama SuperCup afviklet i flot vejr

SuperCup 
07/10/14 

Kalenderen siger oktober, og dermed efterår, men det mærkede man ikke meget til i weekenden den 4. – 5. oktober på Padborg Park. Både lørdag og søndag bød på nærmest optimale betingelser rent vejrmæssigt til motorløb, og Yokohama SuperCup kvitterede ved at køre noget meget flot motorløb.
 

Lørdagen bød dels på tidtagning, og dels et enkelt heat. Tidtagningen blev vundet af Nicki Kristensen i Seat Ibiza med en margin på 2/1000 sekund til Christian Mørup Rytter i VW Polo. At ”Rytteren” var hurtig skulle vise sig ikke at være en tilfældighed. På tredjepladsen kom Jakob Borum i Honda Integra, og også han viste senere at den placering ikke var en tilfældighed.

Heat 1 startede rimelig forudsigeligt ved, at Nicki Kristensen lagde sig i spidsen, og Jakob Borum fulgte tæt efter. Men allerede for enden af langsiden på første omgang forsøger Borum med en overhaling udenom, og uheldigvis ender det med et sammenstød der sender dem begge ud i sandfanget, dog kun med materiel skade til følge, og heldigvis ikke værre end at begge biler kunne lappes sammen til søndagens heats. Dermed var Christian Mørup Rytter forrest, og den placering holdt han til mål, og fik sin første heatsejr i SuperCup. Anden pladsen i heatet gik til en anden rookie, nemlig Lasse M. Sørensen, og så kom den sejrsvante Martin Andersen ind på en tredjeplads. En tredje rookie, nemlig Henrik Madsen kunne denne weekend ikke kæmpe med i toppen, da den Mini Cooper han havde lejet ikke var helt konkurrencedygtig nok. Det betød til gengæld at han lå og kæmpede en flot fight med Rasmus Holmegaard Hansen i Peugeot 306 længere nede i feltet.


Rasmus Holmegård Hansen og Henrik Madsen kunne ikke blande sig i topstriden, men de leverede alligevel fantastisk underholdende og flot fight
(Foto: Keld Dohm)

Heat 2 skulle køres søndag middag, og her startede Allan Kristensen forrest i sin Seat Ibiza. Ret hurtigt blev han dog overhalet, og Mikkel B. Johnsen lagde sig i spidsen. Mikkel blev presset hårdt af Frederik Vodder lige fra første omgang, og på 5. omgang lykkedes det for Frederik at komme forbi, og han holdt føringen helt til mål. Dermed blev Frederik Vodder den anden kører i denne weekend til at tage sin første heatsejr i Yokohama SuperCup. Det var dog ikke uden kamp, at Frederik fik sin sejr. Allerede på omgang 7 havde Frederik Vodder SuperCup Mesteren Martin Andersen i sine spejle, og han måtte kæmpe en brav kamp for at holde Martin bag sig. Tredje pladsen tog Nicki Kristensen sig af i dette heat. Banerekorder er til for at blive slået, og i heat 2 blev der netop sat ny banerekord med 1:06,648, og det blev gjort i feltets ældste bil, nemlig Jakob Borum i den sort og bronze farvede Honda Integra.


Frederik Vodder måtte kæmpe bravt for at holde mesteren Martin Andersen bag sig i heat 2
(Foto: Keld Dohm)

Hvor de 2 første heats havde givet sejr til VW polo’er, og med Seat’er på podiet, så var det i heat 3 tid til at får en Honda på førstepladsen, og det var Oldboys mesteren Jakob Borum der tog sæsonens anden heatsejr, og det med hele 7 sekunder ned til Jacob Mathiassen på andenpladsen og Mikkel Bang Johnsen på tredjepladsen. Det eneste deltagende bilmærke der ikke kom på podiet i weekenden var således Peugeot der havde 2 biler med. Søren Marquard i Peugeot 307 Turbo har hele sæsonen haft store problemer med bilen, hvilket har betydet, at han indtil denne weekend kun har scoret point i et enkelt heat, nemlig sæsonens allerførste heat. Så selvom Søren ikke endte på podiet i weekenden, så er det en sejr i sig selv at gennemføre alle 3 heat, og mon ikke det giver blod på tanden til at komme tilbage i 2015 og kæmpe med om mesterskabet.


Søren Marquard har ikke haft den bedste sæson pga tekniske problemer med bilen, men med 3 gennemførte heat i weekenden viste han at de har fået styr på det i teamet
(Foto: Keld Dohm)

Som afslutningen på en flot weekend blev der holdt præmieoverrækkelse, hvor alle mestrene i Yokohama SuperCup blev fejret. Resultatet blev således:

Generel mesterskab:
1. Martin Andersen
2. Nicki Kristensen
3. Mikkel B. Johnsen

Rookie mesterskabet blev vundet af Henrik Madsen og Oldboysmester blev Jakob Borum. Stort tillykke til dem alle.


Martin Andersen blev kåret som DASU mester med både blomster og champagne
(Foto: Keld Dohm)

Yokohama SuperCup siger tak for i år, og ser allerede nu frem mod sæson 2015, hvor der er store forventninger til en endnu bedre sæson.

SuperCup
www.supercup.dk

Keld O. Dohm


Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 05/10/14 - Padborg Park - SuperCup
  •