ADAC GT
Masters

07/10/14

i sæsonens sidste løb for ADAC GT Masters 2014
2014 sæsonen i ADAC GT Masters sluttede næsten på samme måde for Nicki Thiim, som den var begyndt. En alvorlig ulykke for holdkammeraten Fabian Hamprecht under kvalifikationen til sæsonens løb 15 og 16, forhindrede ethvert håb om en optimal udgangsposition. Det resulterede i en 15. plads ved lørdagens løb, og en 13. plads i søndagens.

Allerede under den første træningskørsler fredag ​​morgen, viste de første problemer sig med deres Audi R8 LMS Ultra. Nicki Thiim, som sad bag rattet i det meste af den ene times træning, klagede over problemer med bremserne. Ved den anden kørsel om eftermiddag virkede det som om problemet var løst.

(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Fredag ​​aften tog Nicki Thiims holdkammerat, Fabian Hamprecht, det på sine skuldre at gennemføre kvalifikationen til lørdagens løb. Efter bare et par omgange, kørte Team Prosperia C. Abt's Audi R8 LMS Ultra, hårdt ind i væggen. Efter en kort med voldsom forskrækkelse kunne der åndes lettet op. Fabian Hamprecht kunne selv komme ud af deres Audi, men blev kørt på hospitalet til kontrol, hvor det viste sig at han heldigvis ikke var kommet til skade. Ikke desto mindre måtte Nicki Thiims holdkammerat givet afkald på at startet i weekendens to løb, og hans plads blev overtaget af en anden af teamet kørere, Christer Jöns, der var på banen.

Også deres Audi R8 LMS måtte udskiftes. Holdet formåede i løbet af natten, at få deres tredje bil, der tidligere bar startnummer 12, til Hockenheim og byggede denne op til de to løb, så Nicki Thiim kunne stille op til start - om end fra sidste placering på grid.

Nicki Thiims nye holdkammerat, fangede en god start ved lørdagens løb og formåede at vinde et par placeringer, og da også Nicki Thiim holdt et højt tempo, lykkedes det trods alt at bringe deres Audi R8 hjem på en 15. plads.

Også til søndagens løb måtte kører-duoen Nicki Thiim og Christer Jöns starte løbet fra sidste startposition. Nicki Thiim, som overtog starten i dette løb, kæmpede sig herefter et par placeringer frem. Men da de havde skiftet chauffør til Christer Jöns og fuldført løbets fulde time, var det ikke blevet til mere end en 13. position.

"Sæsonen er sluttet, som den startede. Jeg er glad for, at der ikke skete noget med Fabian. At skulle starte i begge løb fra bagenden af feltet er naturligvis ikke ligefrem ideelt. Og Hockenheim banen passer ikke specielt godt til vores Audi. Derfor måtte vi nøjes med position 15 og 13", sagde Nicki Thiim efter løbet.

I den samlede stilling, sluttede Nicki Thiim sin første sæson i ADAC GT Masters på en 22. plads. En placering, der bestemt ikke passede til ​​Nicki Thiims præstationer i år. Ikke desto mindre, er Nicki Thiim ganske positiv over sæsonen, set i bakspejlet:
"Vi havde en masse uheld i år. Jeg gjorde dog mit bedste og viste hvad jeg kan, og jeg er stolt af min indsats for Audi og især for at kunne stille til start for Team Prosperia C. Abt. Christian Abt har altid være en helt for mig, helt tilbage fra mine tidligere dage som racerkører! Jeg kan ridtigt godt lide ham som teamleder og som person. Jeg er glad for at være en del af dette team!"

Før det går løs igen om 14 dage ved sæsonfinalen på Porsche Carrera Cup - der også skal køres på Hockenheimring - kører Nicki Thiim det afsluttende løb i Word Endurance Championship for Austin Martin, i Fujii den næste weekend.