Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ADAC Formel Masters

Mikkel Jensen markerede mesterskabet med sæsonens 10. sejr

ADAC
Formel Masters 

07/10/14 

Formula Racing-kører Mikkel Jensen beviste på Hockenheim, hvorfor han kan kalde sig mesterskabsvinder i ADAC Formel Masters. Det 19-årige stortalent vandt sæsonens 10. sejr på den tyske Formel 1-bane og er nu klar til en større serie.
 

Det var en lykkelig Mikkel Jensen, som denne weeekend kunne modtage pokalen for sin 10. sejr i ADAC Formel Masters på den tyske Formel 1-bane Hockenheim. Hele 17 gange har den nybagte mester været på podiet i sæsonen, og kursen er nu lagt mod en større serie.

- Det har været en fuldstændig fantastisk sæson, hvor alle mine mål blev opfyldt, lød det fra Mikkel Jensen efter weekendens tredje og sidste løb.

- Jeg var lykkelig, da jeg sikrede mig mesterskabet på Sachsenring i forrige weekend, og i denne weekend sikrede vi os så teammesterskabet til Neuhauser Racing. Jeg er bare så glad og stolt over, at vi tog det hele, for det har alle fortjent.

Mikkel Jensen tog sæsonens 10. sejr i lørdagens andet løb, mens han i de to øvrige løb endte på tredjepladser efter især i sidste løb af have kæmpet sig op gennem rækkerne med imponerende overhalinger.

Således har den 19-årige århusianer været på podiet ikke færre end 17 gange henover sæsonen, hvilket ikke er sket ubemærket. Det er især den unge racerkørers overskud i pressede situationer på banen, som har imponeret iagttagere, hvilket Mikkel Jensen godt kan nikke genkendende til.

- Jeg føler selv, at jeg har haft mulighed for at reagere køligt og taktisk i denne sæson. Dette skyldes naturligvis, at jeg har udviklet mig som racerkører, men også at mit team har givet mig de bedste betingelser for at performe, forklarer Mikkel Jensen.

Også hos Mikkel Jensens danske samarbejdspartner, Formula Racing, er der ikke andet end ros til den unge mester.

- Der skal ikke herske tvivl om, at vi har troet på Mikkel Jensens potentiale fra start, lyder det fra teamchef Allan Jørgensen.

- Mikkels hurtighed, kølige stil og mentale overskud viser, hvor dygtig han er og levner ingen tvivl om, at han er en sand mester, som absolut er klar til en større serie, som for eksempel Formel 3.

Allan Jørgensen overværede sæsonfinalen på tætteste hold, da han sammen med Mikkel Jensen var rejst til Hockenheim, blandt andet for at holde møder med potentielle teams for den kommende sæson og for generelt at mærke interessen for den unge racerkører.

- Vi tager et skridt ad gangen og beslutter os ikke, før den helt rigtige mulighed foreligger, lyder det fra Allan Jørgensen.

Han fortæller, at interessen for en nybagt mester i en af de højst profilerede ungdomsserier i Europa ganske naturligt er stor, og at flere teams allerede har vist deres interesse, enkelte med konkrete tilbud om et sæde i 2015-sæsonen.

- Mikkel Jensen har gjort alt for at vise, at han har en potentiel fremtid blandt de bedste i motorsporten. Nu er opgaven at tage skridtet videre til en større serie, og hvilken serie det så bliver, afhænger af mulighederne for et sæde samt finansieringen af dette.

Formula Racing
Nikolaj Karlshøj


Læs mere om:
  • Mikkel Jensen
  • Hockenheim
  • 05/10/14 - Hockenheim - ADAC Formel Masters
  •