Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Christina Nielsen kæmpede med motorproblemer

SportsCar
Championship 

07/10/14 

- ved Petit Le Mans
Christina Nielsen kunne desværre ikke følge op på fredagens succes i Porsche GT3 Cup Challenge USA, hvor hun sluttede som treer på Road Atlanta, da 10 timers løbet Petit Le Mans blev afviklet på samme bane lørdag. Holdkammerat James Davison havde ellers kvalificeret deres Aston Martin V12 Vantage på pole position i GT Daytona klassen, men allerede da starten gik begyndte problemerne.
 

Der var problemer med tændingen på motoren, der derfor manglede hestekræfter og omkring 15 km/t i tophastighed i forhold til normalt. Selvom kørerne og teamet kæmpede heroisk for at holde sig inde i løbet, endte det desværre med en skuffende placering som nummer 10.

To timer inde i løbet overtog Christina Nielsen bilen fra David Block i fjortende position, men efter et triple stint, flot kørsel og god strategi af teamet, kunne Christina bringe teamet tilbage på omgangshøjde med den førende bil i GT Daytona klassen og aflevere bilen tilbage i fjerde position. Omgangstiderne viste dog med al tydelighed, at bilen ikke kunne begå sig i direkte kamp med konkurrenterne, men flot og konstant kørsel i den meget trafik kombineret med god strategi fra teamet ved de mange perioder med safetycar, holdt længe teamet på omgangshøjde, men mod slutningen af løbet kostede et lidt for langt pitstop den position og derefter var mulighederne for et topresultat forsvundet.

”Vi havde et teknisk problem med en cylinder, der ikke virkede, så allerede fra første omgang manglede vi 40-50 hestekræfter” fortæller Christina Nielsen. ”Men vi kørte det bedste vi overhovedet kunne og var faktisk også godt med, til trods for problemet på bilen. Men til sidst endte vi i nogle uheldige situationer med pitstops, så vi mistede for meget tid og det kunne vi ikke hente ind igen. Bortset fra problemet kørte bilen ellers rigtig godt og alt i alt har det været en god og lærerig oplevelse”.

Næste opgave for Christina Nielsen bliver når hun igen skal køre IMSA Performance Racings Matmut Le Mans Porsche ved sidste afdeling af den Europæiske Le Mans Serie på Estoril i Portugal den 19. oktober.

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Christina Nielsen
  • Road Atlanta
  • 04/10/14 - Road Atlanta - SportsCar Championship
  •