Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Michael Christensen sikrede Porsche mesterskabet i TUDOR-serien

SportsCar
Championship 

06/10/14 

Sluttede på andenpladsen i Petit Le Mans
Det var en glædesstrålende Michael Christensen, der efter 10 timers højdramatisk motorløb på Road Atlanta, kunne bestige præmiepodiet efter at danskeren, og hans medkørere Patrick Long og Earl Bamber, kørte sig frem til en flot andenplads i Petit Le Mans, der markerede finalen i første sæson af TUDOR United SportsCar Championship.
 

”Andenpladsen sikrede Porsche konstruktør-mesterskabet i GTLM-klassen,” forklarede en tilfreds Michael Christensen efter løbet, der traditionen tro udviklede sig til en nervepirrende finale, hvor intet blev afgjort før på sidste omgang.


Michael Christensen på podiet med Patrick Long og Earl Bamber
(Foto: Porsche PR)

”Helt som forventet var løbet plaget af uheld og mange perioder med safetycar. Det er en svær balancegang både at holde tempoet helt oppe, uden på noget tidspunkt at oversatse,” fortalte Michael Christensen, der krydsede målstregen mindre end ét sekund efter den vindende Porsche 911 fra Team Falken Tire.

”Det er helt utroligt, at det kan være så tæt efter 10 timers motorløb. Med kun tyve minutter tilbage af løbet samlede endnu en gulflags-periode hele feltet, og der restererede blot seks minutter af racet, da der endelig blev viftet med det grønne flag,” uddyber danskeren, der forgæves forsøgte at erobre førstepladsen.


(Foto: Porsche PR)

”Vi (Michael Christensen og Patrick Long, red.) vandt tidligere på året 12-timers løbet på Sebring, og det havde været fantastisk at runde sæsonen af med en sejr i det meget prestigefyldte Petit Le Mans. Men der var kun seks minutter tilbage af løbet, og tæt bagved havde jeg en angribende Viper fra SRT-teamet, som også kæmpede med Porsche om mesterskabet,” lød det fra danskeren, der valgte at køre sikkert for at vinde mesterskabet for konstruktører sammen med Porsche.

”Mesterskabet var succeskriteriet for Porsche i TUDOR-serien, og jeg er vanvittig stolt af min egen indsats i opfyldelsen af dette. Det fuldender en super sæson, hvor jeg i sidste måned også testede Porsches LMP1 Le Mans-racer” slutter danskeren.

Thomas Wulff


Læs mere om:
  • Michael Klitgaard Christensen
  • Road Atlanta
  • 04/10/14 - Road Atlanta - SportsCar Championship
  •