Brian Johannesen og Omotorsport fik en fantastisk afslutning på debutsæsonen i Yokohama 1600 Challenge.
Køreren fra Låsby har været hurtig til at lære banesporten at kende, og ikke mindst den hvide Citroen Saxo VTS.

Lige fra første meter i sæsonen har kombinationen vist rigtig god fart og kæmpet med helt i front af Rookiemesterskabet, og til tider også blandet sig om topplaceringerne i det officielle DIF Danmarksmesterskab.

(Foto: CN Photo)

Inden finaleløbet på hjemmebanen FDM Jyllandsringen lå teamet på en 7. plads i DIF Danmarksmesterskabet, samt indtog 3. pladsen i Rookiemesterskabet med kun få point op til 2. pladsen.

Lørdag klokken 9.30 var de 25 biler klar til at køre ud til træningen. Her viste Brian, at der endnu engang var masser af fart i duoen, og satte hurtigt 8. bedste tid af alle kørerne.

Opsætningen på bilen blev passet lidt til forud for kvalfikationen, og så gik jagten ellers ind på en så god startplacering som muligt.

Omgang for omgang blev tiderne forbedret, og efter de 20 minutters kvalifikation rakte tiden til en meget flot 6. startposition. Dermed var sæsonens 3. top 6 startposition ud af 7 mulige i hus.

Søndag middag var det tid til heat 1. Brian får en rigtig god start og er helt oppe som nummer 4 på første omgang. Men der blev gået til makronerne i midterfeltet, så efter nogle tætte kampe faldt han et par pladser tilbage. Til sidst i løbet fik han sig dog kæmpet en placering frem og krydsede målstregen som 6’er.

Eller – det troede han. 2 af de forankørende havde nemlig fået en straf, så slutplaceringen endte med at blive vekslet til en 4. plads! Men hvad endnu vigtigere var, at det rakte til en sejr i Rookiemesterskabet, og tilbageerobring af 2. pladsen i mesterskabet. Derfor var teamet helt oppe at køre, da resultatet blev officielt ca. 2 timer efter at heatet var afsluttet.

Dermed var det også 5. startposition til heat 2. Starten forløb godt, men senere på første omgang var der lidt for tæt kamp i midterfeltet, og Brian spandt rundt, hvorefter han måtte se resten af feltet passere forbi.

Det tændte ham dog kun endnu mere, hvorefter jagten på det tabte gik ind. Omgang for omgang blev konkurrenterne overhalet.

Efter de 13 omgange var han kommet helt op på 15. pladsen. Men uheldigvis lå der 1 rookiekonkurrent for meget mellem den hvide Citroen Saxo VTS med nummer 66 på siden, og den værste konkurrent i Rookiemesterskabet.

Dermed skiftede 2. pladsen ejermand igen, og Brian måtte i stedet tage til takke med 3. pladsen, kun 1 point fra 2. pladsen!

Efter den første skuffelse havde lagt sig, vendte de positive miner dog tilbage i teamet, ved tanken om hvor god en debutsæson det egentlig havde været.

9 podiepladser ud af 14 mulige i Rookiemesterskabet, herefter 1 sejr + en generel podieplads fra efterårsløbet på Ring Djursland.

7. pladsen i DIF Danmarksmesterskabet blev også forsvaret - og alle disse resultater kørt hjem i en bil fra 1998, i duel med biler som for det meste var mindst 10 år nyere!

Brian Johannesen er allerede i gang med at ligge planer for 2015. Planen er at deltage i Yokohama 1600 Challenge og kæmpe med om de allerforreste placeringer i DIF Danmarksmesterskabet i stærkt opgraderet materiel. Mere herom senere.