Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Syver Race Cup

Smæk for skillingen i Syver Race Cup

Syver Race Cup 
04/10/14 

En af Danmarks nok mest underspillede banesportsklasser, Syver Race Cup, kørte i den forgangne weekend endnu et tæt og spændende løb på FDM Jyllandsringen, hvor DM-finalen blev afviklet.
 

I støvet fra de mere velkendte klasser kørte de 14 deltagere fra hele Norden et par tætte og spændende heat på den midtjyske asfalt. Hvis publikum troede at de “store” klasser skulle levere al underholdningen, gjorde Syver-kørerne deres bedste for at vise det modsatte.


Race for enhver pengepung får man i Syver Race Cup
(Foto: Gripping Media)

Under lørdagens tidtagning var det vanevinderen Steffen Hansen som satte tiden, blot 5/100 sekund foran nummer to, norske Jørn Martin Aalerud. Længere nede i klassementet var Mikkel Holch på ottendepladsen, som kun nåede to omgange efter endelig at have fået liv i raceren.

- Vi har kæmpet som gale op til weekenden for at få styreboks og motor til at fungere sammen, men det lykkedes først da tidtagningen var begyndt - så det var bare med at komme ud og gøre mit bedste, fortæller Mikkel Holch.


Steffen Hansen er nu dobbelt dansk mester i Syver Race Cup
(Foto: Gripping Media)

Syver Race Cup er blandt de absolut billigste måder at dyrke motorsport på. Et driftsbudget for en Syver-racer kan klares for under 50.000,- om året, når først bilen er anskaffet. Og selvom der hverken er live TV-dækning - dog bliver weekendens løb vist på TV3 Sport 1 og regionale TV2-kanaler - eller letpåklædte grid girls, når de små, hidsige racere kommer på banen, er underholdningen helt i top inde bag styrthjelmene.

Blandt kørerne er også den tidligere road racing-kører Carsten Lauridsen. Han tog springet og fordoblede antallet af hjul inden 2014-sæsonen, og det har den høje Varde-kører ikke fortrudt:

- Det er sjovt race, og selvom der er fire hjul er der rigeligt at give sig til bag rattet, siger Varde-køreren med slet skjult henvisning til den overstyring, som man oftest ser Syver-kørerne udføre på vej ud af svingene.


Der var fart over feltet ved finaleløbet på FDM Jyllandsringen
(Foto: Gripping Media)

Der blev undervejs i weekendens to heat også kørt tæt om placeringerne. Flere gange kunne man se overhalingsforsøg, udskridninger og nedbremsningsdueller, og der var fart over feltet for alle pengene.

Lave budgetter, sjovt race og et stærkt, kammeratligt sammenhold udenfor banen er tre nøgleord for Syver-kørerne. Lørdag aften var der fællesspisning for kørere, mekanikere, familiemedlemmer og andre gæster, og stemningen var i top.

Jørn Martin Aalerud vandt søndagens første heat foran Henrik Krogstad. I weekendens andet heat byttede de to plads, mens den nu dobbelte mester, Steffen Hansen, udgik af første løb og til gengæld kunne tage tredjepladsen i årets sidste heat.

Står 2015 i motorsportens tegn - måske er det året, hvor motorsportsdebuten skal finde sted? Det kan anbefales at tage en snak med entusiasterne bag Syver Race Cup. Mikkel Holch, som er et af bestyrelsesmedlemmerne, har løftet sløret for nye biler i den kommende sæson:

- Vi har fået en del forespørgsler omkring køb af biler til næste sæson, så vi er gået i gang med at bygge et par nye biler op. Det fede ved Syver-klassen er, at bilerne ikke rigtigt udvikler sig teknisk, så bilernes priser bevæger sig ikke ret meget. Klassen kører også i Norge og England, bare for at nævne et par lande, så det er også til at komme af med bilen igen.


Der køres tæt med respekt for hinanden
(Foto: Gripping Media)

Skulle lysten til at se nærmere på de hidsige, små racere, være for stor, kan yderligere informationer om klassen findes på www.syverrace.dk.

Syver Race Cup

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 28/09/14 - Jyllandsringen - Syver Race Cup
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her