Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car

Afgørelsens time for Jørgen Hansen

Special Saloon 
03/10/14 

Efter forrige weekends løb på Rudskogen i Norge havde Jørgen Hansen med nogen overraskelse konstateret, at han lå på andenpladsen i mesterskabet et enkelt point foran ungersvenden Mikkel O. Pedersen. Planerne om at stille til start i et rallysprint i sidste weekend af september blev derfor hurtigt revideret, så sølvpokalen kunne forsvares.
 

Planen var at afprøve to forskellige setups under træningen. Ingen af dem gav dog nogen markant forbedring, og derfor satsede holdet på den kendte opsætning fra Grand Prix Danmark til tidtagningen. Langt de fleste kørere klagede den dag over dårligt greb i asfalten, men fakta var, at tiderne stort set matchede tidligere tidtagninger. Undtagelsen var dog den hvide Porsche fra Fjenneslev, der var næsten halvandet sekund langsommere end for en måned siden. Med en femteplads og over to sekunder op til hurtigste mand i en nyindkøbt Ferrari 360 GT3, skulle der findes fart inden første heat.

Justeringerne bar frugt, og med konkurrencedygtige tider blev der kørt rigtigt herrerace. En lang og hård men absolut fair dyst med Mikkel endte med en lille kørefejl, som den unge mand dygtigt udnyttede og erobrede fjerdepladsen. Nu var pointstillingen vendt om, så søndagens to løb kunne blive meget spændende. Noget skulle måske gøres, og der blev justeret lidt på undervognen.


Jørgen Hansen er leveringsdygtig i nyopgravet kattegrus
(Foto: Gripping Media)

Søndagens første løb bød på endnu en hård kamp, men ikke mod Mikkel. Det drejede sig derimod om Roland Poulsen, der var hjemme på en kort visit med sin Porsche. Roland har tidligere deltaget i klassens løb, men det var helt tydeligt, at han i mellemtiden havde fået pudset formen og kørefærdighederne af. De to herrer kæmpede kofanger ved kofanger og skærm ved skærm over mange omgange uden ridser eller buler, inden Jørgens dæk ikke havde mere greb.

- Vi fik nok skruet den gale vej. Bilen var et sekund for langsom per omgang, og derfor måtte jeg køre dækkene for hårdt i forsøget på at holde Roland bag mig. Det gik ikke, men vi fik da vist, at godt race ikke nødvendigvis betyder buler

Til gengæld kunne den resulterende sjetteplads ikke sikre andenpladsen i mesterskabet, og eneste chance var nu, hvis Mikkel ikke fik point i sidste heat. Eneste mulighed var derfor at få bilen sat rigtigt op og forsøge at komme så langt frem i feltet som muligt, og så håbe på, at Mikkels pointhøst ville blive minimal. Med en startplads lige foran Mikkel var det let at konstatere om taktikken med at stikke af virkede. Det gjorde den, og det ændrede setup gjorde det muligt hurtigt at rykke op på tredjepladsen. Bilen kørte perfekt og de sporadiske angreb fra Mikkel blev uden problemer afvist.


I tæt kamp med Roland Poulsen
(Foto: Gripping Media)

Slutfacit blev dog, at ’Skoledrengen’ Mikkel med et enkelt points forskel fik en meget velfortjent andenplads i mesterskabet. Det har været en fornøjelse at køre mod ham og se ham udvikle sig hen over året. Havde holdet ikke måttet indkassere tre store nuller i Padborg, hvor gearkassen brød sammen under træningen, så havde stillingen været en anden, men ’That’s racing’, og i et felt med hurtige biler og dygtige kørere, så går det ikke. Det var under alle omstændigheder en god følelse at slutte sæsonen med et godt heat.

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Jørgen Hansen
  • Jyllandsringen
  • 28/09/14 - Jyllandsringen - Special Saloon
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her