Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formel Ford - DK

Frederik Schandorff blev Danmarksmester og vandt DIF’s guldmedalje

Formel Ford - DK 
03/10/14 

CF Racing fik en fantastisk afslutning på årets danske sæson, hvor finalen i Formel Ford blev kørt på Ring Knutstorp i Sverige. Her endte Frederik Schandorff med at sikre sig sit andet DIF-Danmarksmesterskab efter en tidligere titel i karting.
 

”Vi havde dog nogle betænkeligheder, for da vi ankom til banen fredag eftermiddag, blev vi mødt med den information, at vore nærmeste konkurrenter havde lejet banen til sig selv onsdag og efter sigende ofret kr. 60.000 for at teste på Ring Knutstorp,” fortæller teamchef Peter Schandorff. ”Dette gav lidt betænkeligheder, idet vi aldrig nogensinde havde været på banen før, og banen er meget teknisk krævende. Vi valgte ikke at købe dæk til det sidste løb, idet mesterskabet kun i teorien var i fare.”


De tydelige beviser på endnu en DM-titel til Frederik Schandorff

CF Racing havde kun en træning forud for tidskørslen, så alt skulle findes ud af i denne ene træning. Frederik Schandorff fik kun nogle få omgange på banen, før gearkassen brød sammen, men det lykkedes ham alligevel at køre en fjerdeplads hjem i tidtagningen. Lillebror Christian gennemførte træningen og forbedrede sig hele vejen igennem denne, og han blev nummer syv, mens Magnus Ruud Kjær sætter 14. bedste tid. I det første løb kørte Frederik Schandorff sig fra fjerde- til andenpladsen på første omgang og blev der, og var dermed Danmarksmester før tid. Christian Schandorff endte på sjettepladsen efter mange kampe, mens Magnus Ruud Kjær slutter tier efter ligeledes at have haft mange kampe om placeringerne.

”I andet løb skulle jeg starte som treer,” fortæller Frederik Schandorff. ”Jeg kørte mig op på andenpladsen og pressede køreren på førstepladsen. Jeg holdt ubesværet andenpladsen hele vejen hjem og satte hurtigste tid i løbet, så jeg fik en startplacering som nummer 1 til tredje løb.”

Bag ham kæmper Christian Schandorff også om topplaceringerne, indtil to forankørende kørere rammer hinanden, hvilket resulterede i, at flere biler ramte hinanden, og de kæmpende tabte alle placeringer. ”Derefter havde jeg en hård kamp for at komme tilbage i pointene, men det lykkedes at køre en femteplads hjem,” siger han. Magnus Ruud Kjær kørte et rigtig flot løb, lavede fine overhalinger og sluttede som sekser.

Tredje løb på Ring Knutstorp udløser en ubesværet sejr for Frederik Schandorff, der fører fra start til slut fra, mens Christian Schandorff måtte kæmpe mere for det. Han startede som nummer ni, men efter mange flotte overhalinger sluttede han som nummer 6. Magnus Ruud Kjær startede som otte, men måtte efter flere flotte kampe ende på tiendepladsen. Samlet set var Frederik Schandorff den største triumfator på den vanskelige Ring Knutstorp, idet han var den kører, der fik fleste point med derfra, en første- og to andenpladser, til trods for den manglende træning. Dette viser med al tydelighed, hvor komplet en racerkører han er, når han uden forudgående træning kan blive den bedste kører i feltet.

”Samlet set bliver Frederik: Danmarksmester med Dansk Idrætsforbunds guldmedalje,” siger teamchef Peter Schandorff. ”Han var den mest vindende kører med 12 sejre, og den dårligst tællende placering til mesterskabet var en andenplads. Han vinder en GP3-test udlovet af dækleverandør Pirelli. Frederik har vundet løb i samtlige løbsweekender og har slået Kevin Magnussens otte år gamle banerekord på Ring Djursland, og han har ført serien fra start til slut og har ikke på noget tidspunkt været truet. Frederik har nu, som en af få kørere i Danmark, vundet Dansk Idrætsforbunds guldmedalje i to motorsportsklasser.”

”Christian blev samlet femmer i Danmarksmesterskabet, og hans bedste løbsplacering var en tredjeplads. Magnus har kun deltaget i to løbsweekender, og hans bedste løbsplacering blev en 6. plads. Samtidig med CF Racing det mest vindende team med 12 stk. førstepladser. Teamet er et familieteam med et budget, der er mindre end halvdelen af det nærmest konkurrerende team.”


Frederik Schandorff er ny Danmarksmester i Formel Ford

CF Racing


Læs mere om:
  • Frederik Schandorff
  • Ring Knutstorp
  • 28/09/14 - Ring Knutstorp - Formel Ford - DK
  •      ASETEK SIMSPORTS