Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rallycross - DM

Race Of Champions i DM-revanche

Rallycross - DM 
03/10/14 

Mange kørere fra Motorsport Nordjylland (MNJ) har frontfightet med omkring DM-medaljerne i: Rally Cross, Cross Kart og Folke Race. Nordjyderne har tillige haft stor succes med DM-revanchen på motorbanen i Nysum, som i 2014 afvikles i løbsweekenden: 4.-5. oktober.
 

- Efter utallige opfordringer blænder vi nu op for DM-revanche i Rally Cross og Cross Kart, oplyser banechef Kaj Storgaard. – Den spektakulære afsked til løbssæsonen har tidligere været øremærket til Folke Race-feltet. Som en ekstra kolorit bliver DM-revanchen i Rally Cross afviklet som: Race Of Champions (ROC).

Efter udvidelsen til EM-standard har motorsports-anlægget hos MNJ fået ekstra muligheder for at skabe en konkurrence-bane med gode udfordringer til deltagerne.

- Deltagerne starter parvis ud på ROC-banerne, fortsætter Kaj Storgaard. – Der bliver således 4 ”stikspor” i den østlige del af baneområdet, som skal gennemkøres forskudt. Den tricky kuperede asfaltsektion mod vest skal dog gennemkøres på hver omgang.


Peter Lindgaard ser frem til et spændende Race Of Champions på hjemmebane
(Foto: Kirketerp)

Til start kommer bl.a. Peter Lindgaard i sin Opel Corsa Super 1600, som i 2014 satsede på det nordeuropæiske mesterskab (NEZ). Dette blev fornuftigt grundlagt med en sejr på hjemmebane i Nysum.

- Jeg fortsatte med en NEZ-topplacering i Norge, forklarer Peter Lindgaard. - Inden de afsluttende 2 NEZ-arrangementer i Letland og Litauen var det hensigten at smugtræne ved EM/VM-løbet i Höljes (S), som er mekkaet inden for Rally Cross. Her mistede Corsaens motor desværre pusten, og det var ikke muligt at få nye reservedele hjem i sommerferien inden NEZ-slutspurten.

Peter Lindgaard stiller dog til start i ROC med en flot placering i bagagerummet fra EM-arrangementet i Estering (D), hvor han kun var en lille bilsnude fra at komme med i semifinalerne.


Allan Jørgensen tørster efter revanche fra sin forrige optræden på Nysum Banen, hvor et forhjul knækkede af lige inden målstregen i A-finalen, hvor MNJ’eren var i front...
(Foto: Kirketerp)

Blandt de 2 liters tunede RC-teams er der lagt op til en herrefight mellem tre frontrunnere: Rune B. Staudt og Allan Jørgensen fra MNJ samt vendelboen Dennis Christensen, som i 2014 scorede henholdsvis DM-guld, -bronze og –sølv.


Den nybagte danske mester: Rune B. Staudt fra MNJ er et godt bud på en finalist i ROC
(Foto: Kirketerp)

I Cross Kart kommer MNJ’s nordiske globetrotter: Casper B. Larsen til start, som har kørt med i både det norske, det svenske og det nordeuropæiske mesterskab i CK 250.


Casper B. Larsen har vist det danske flag på mange motorbaner i Norge, Sverige og Finland
(Foto: Kirketerp)

Race Of Champions afvikles lørdag, og om søndagen er der traditionelt Folke Race på programmet.


Den nybagte danske mester i Klasse 1: Kenneth Sejersen ser frem til DM-revanchen på hjemmebane
(Foto: Kirketerp)

- MNJ’erne er virkelig gået til makronerne i DM for Folke Race 2014, konstaterer Kaj Storgaard. – Til DM-revanchen kan vi præsentere de nybagte danske mestre: Kristian Schack (U16) og Kenneth Sejersen (Klasse 1). I Klasse 2 er alle 3 medaljetagere på startlisten: Jesper Christensen fra Frederikshavn (guld) samt MNJ’erne: Torben Dejligbjerg (sølv) og Casper Stenfeldt.


Kristian Schack har vundet alle de DM-afdelinger, som har stillet op i - i U16
(Foto: Kirketerp)


Torben Dejligbjerg scorede DM-sølv 2014 i Klasse 2
(Foto: Kirketerp)


Efter en tæt DM-slutspurt hjemtog Casper Stenfeldt DM-bronzen i Klasse 2
(Foto: Kirketerp)

Motorsport Nordjylland

Åge Keseler Kirketerp

Læs mere om:
  • Nysum
  • 05/10/14 - Nysum - Crosskart
  • 05/10/14 - Nysum - Folkerace
  • 05/10/14 - Nysum - Rallycross - DM
  •