Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Christina Nielsen klar til hurtige skift mellem Porsche og Aston Martin

SportsCar
Championship 

02/10/14 

Racerkørere taler om udfordringerne ved at skifte mellem forskellige klasser eller biltyper i løbet af en sæson. Men 22-årige Christina Nielsen er ikke bange for en udfordring og hun stiller i disse dage til start i to forskellige biler i to forskellige løbsserier ved samme løbsweekend, når hun på Road Atlanta skal køre en Porsche 911 GT3 Cup bil i Porsche GT3 Cup Challenge USA og en Aston Martin V12 Vantage i GT Daytona klassen ved Petit Le Mans, sidste afdeling af TUDOR United Sports Car Championship.
 

Skiftet mellem Porschen med en 6-cylindret hækmotor og Aston Martinen med en V12 frontmotor giver ikke kun udfordringer til køreren, der skal vænne sig til to biltyper, der opfører sig forskelligt på racerbanen og har meget forskellig teknologi, men tidsmæssigt bliver der også udfordringer, da der ved to lejligheder kun er 25 minutter mellem de to serier kører på banen.


Christina Nielsen i sin Porsche GT3 Cup bil som hun kører for NGT Motorsport
(Foto: Bob Chapman)

”Det bliver en stor udfordring at skifte mellem Porsche og Aston Martin, da de er to meget forskellige biler” fortæller Christina. ”Men det er virkelig fedt at få så meget køretid og få udfordringer i begge serier. Det bliver ikke let at få tid nok, men heldigvis er begge teams godt organiserede og jeg ved, at de begge er indstillet på at gøre alt for at hjælpe mig med at få det til at lykkes”.

De to biler køres også i to vidt forskelige løbstyper. Porschen skal køres i to 45 minutters sprintløb og Petit Le Mans køres over 10 timer.

”Jeg elsker både sprintløb og langdistanceløb og jeg mener, at en professionel racerkører skal kunne mestre begge discipliner. Jeg er heldig, at jeg får lov til at prøve begge discipliner på samme tid på Road Atlanta. Der kræves helt forskellige indstillinger til at køre et 45 minutters løb, som jeg gør i Porsche GT3 Cup Challenge USA, modsat 10 timers løbet Petit Le Mans. Dækkene skal behandles meget forskelligt og strategierne er naturligvis også helt forskellige”.


Christina Nielsen i Aston Martin V12 Vantage ved Pirelli World Challenge. Ved Petit Le Mans kører hun i TRG's GT Daytona udgave af samme bil
(Foto: Nate Napierala)

Christina har allerede kørt de to første træninger i Porsche GT3 Cup Challenge USA og hun endte dagen med fjerdebedste tid i det store felt.

Først løb i Porsche GT3 Cup Challenge USA afvikles torsdag aften kl. 21.35 dansk tid. Andet løb afvikles fredag kl. 17.35. Begge løb afvikles kun 25 minutter efter træningen til Petit Le Mans er overstået. Starten til Petit Le Mans går lørdag kl. 17.15 dansk tid. Løbene kan følges på www.imsa.com ved at klikke på de respektive serier.

Christina Nielsen Racing

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Road Atlanta
  • 04/10/14 - Road Atlanta - SportsCar Championship
  •