Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama 1600 Challenge

Spænding til allersidste meter

Yokohama
1600 Challenge 

02/10/14 
Yokohama

Der var spænding til allersidste meter, inden at alle medaljerne var fordelt i Yokohama 1600 Challenge.
Yokohama 1600 Challenge stod for weekendens største felt med hele 25 deltagere, da Yokohama DM Finalen 2014 blev kørt på FDM Jyllandsringen.
 

Forud for weekenden lå Morten Jespersen lunt i svinget til at sikre sig karrierens 3. officielle DIF Danmarksmesterskabs titel, efter at have taget titlen i Rallycross i 2007 og 2010.


Yokohama 1600 Challenge finalefeltet på vej mod sving 1
(Foto: CN Photo)

Men der var ikke plads til nogen fejltrin, da Ole Petersen lå og lurede på 2. pladsen. Kampen om 3. pladsen skulle stå mellem Jonas Lynge, Dennis Bannergaard og Karsten Olsen.

I Rookiemesterskabet havde Ole Petersen allerede kørt titlen hjem, men Andreas Top Jensen og Brian Johannesen lå i en tæt kamp om 2. pladsen.

I Oldboysmesterskabet, blandt kørere over 45 år, lå Carsten Rasmussen og Michael Scharstein helt lige med samme pointantal, mens Jimmy Bob Søgaard Jensen og Rudi Larsen var klar til at duellere om 3. pladsen.


Sæsonens duel – Morten Jespersen (27) foran Ole Petersen (97)
(Foto: CN Photo)

Lørdag formiddag kørte de 25 biler ud til træningen. Her viste Ole Petersen, at man langt fra skulle afskrive ham som titelkandidat, på trods af de svære odds. Han satte nemlig hurtigste tid af alle, med over 0,5 sekunder til resten af feltet. Carsten Rasmussen og Karsten Olsen kom på de efterfølgende pladser, mens mesterskabsførende Morten Jespersen var helt nede på 7. pladsen.

Klokken 13.00 var det tid til kvalifikationen. Her havde den førende i Oldboysmesterskabet, Carsten Rasmussen, fundet den hurtigste linje rundt på banen, og tog Pole Position foran brødrene Steffen og Ole Petersen. Morten Jespersen fik derimod en lidt skuffende 8. startposition. Men han døjede også med gearkasseproblemer, som teamet fik løst inden søndagens 2 løb.


Mikkel Jespersen (28) var tilbage i Yokohama 1600 Challenge, efter en sæson i Rallycross Super2000. Her i kamp med Kasper Nybo (53) og Mark Backhausen (77).
(Foto: CN Photo)

Da de 5 røde lamper slukkede, lå Ole Petersen sig hurtigt i front, bakket op af brormanden på 2. pladsen, mens Carsten Rasmussen fik sig stabiliseret på 3. pladsen. Morten Jespersen arbejdede sig stille og roligt op igennem feltet, og fik derved hurtigt rettet op på startplaceringen.


Veteranen Jørn Vestergaard (16) havde hans første start i Yokohama 1600 Challenge denne weekend. Her forfulgt af Kasper Nybo (53), Mads Hedegaard Frederiksen (44) og Brian Johannesen (66).
(Foto: CN Photo)

Da det ternede flag faldt kørte Ole først over målstregen tæt forfulgt af Steffen Petersen med Carsten Rasmussen på 3. pladsen. Dette skulle dog hurtigt ændre sig. Dommerne havde nemlig fået en rapport om at brødrene havde overhalet en anden kører i gul flagzone. Efter flere timers undersøgelse kom dommerne til den konklussion, at begge skulle have 20 sekunders straf, så de i stedet sluttede 6’er og 7’er!


Jens Jensen (86) var sæsonens eneste kører udover Jonas Lynge som så målflaget i alle 14 heats. Her i kamp med Rudi Larsen (68).
(Foto: CN Photo)

Dermed vandt Carsten Rasmussen løbet foran Morten Jespersen og Karsten Olsen. Målet for Morten Jespersen var at komme i top 4 i heat 1, da mesterskabet så ville være i hus. Det var det både før og efter straffen, så der var stor glæde i teamet da det endelige løbsresultat blev bekræftet.

Dermed tog Carsten Rasmussen også sejren i Oldboysdysten foran Michael Scharstein og Rudi Larsen.

Brian Johannesen tog sejren i Rookiemesterskabet foran Ole Petersen og Niklas Voetmann.

Netop Niklas Voetmann sluttede på den generelle 8. plads og skulle derved for anden weekend i træk starte fra Pole Position i heat 2.


Podiet i heat 1 – Carsten Rasmussen foran Morten Jespersen og Karsten Olsen
(Foto: CN Photo)

Der gik dog ikke mange meter inden at både Steffen og Ole Petersen skød frem i front. Herefter kontrollerede de resten af løbet i en ren magtdemonstration. Da de 13 omgange var kørt, var det med lillebror Ole foran Steffen.

På 3. pladsen kom der en anden Steffen – nemlig Steffen Larsen. Denne weekend deltog han i en Peugeot 106 GTI, som han hurtigt fik styr på, og dermed kunne køre over målstregen som 3’er.

Ole Petersen snuppede derved 4. sejr generelt i 2014, og 10. sejr i Rookiemesterskabet. Niklas Voetmann tog 2. pladsen, mens Andreas Top Jensen og Brian Johannesen sluttede kun adskildt af Mads Hedegaard Frederiksen, hvilket skulle have en vigtig indflydelse på netop dette mesterskab.


Steffen Larsen (18) i sæsonens 4. bil. Den sorte Peugeot 106 GTI har ikke kørt løb siden 2009, men rusten blev hurtigt kørt af den med podiepladsen i heat 2. Her foran Tue Nielsen (5).
(Foto: CN Photo)

I Oldboysklassementet tog Michael Scharstein sejren foran Rudi Larsen og Jimmy Bob Søgaard Jensen.

I det generelle DIF Danmarksmesterskab vandt Morten Jespersen som nævnt mesterskabet, med Ole Petersen på 2. pladsen. Duellen mellem Jonas Lynge og Karsten Olsen sluttede med kun få points forskel, med den unge Lynge foran det erfarende Olsen.

Ikke siden 2010, hvor John Gammelgaard Jensen førte mesterskabet fra sæsonens allerførste heat, hele vejen igennem sæsonen, og helt til det ternede flag ved sæsonafslutningen, har en kører lagt i front gennem hele mesterskabet. Så det var bestemt ikke nogen let præstation fra Morten Jespersen. Men med kølig og stabil, hurtig kørsel gennem hele sæsonen, kunne han tage mesterskabet med hjem til Nordjylland.


Podiet i heat 2 – Ole Petersen foran Steffen Petersen og Steffen Larsen
(Foto: CN Photo)

Oldboystitlen blev næsten afgjort på 1. omgang i heat 2, hvor Carsten Rasmussen måtte udgå. Derved kunne Michael Scharstein køre en sikker sejr hjem i både heatet og mesterskabet. Intet var derimod afgjort omkring 3. pladsen, før det ternede fladt. Da lå Jimmy Bob Søgaard Jensen og skyggede Rudi Larsen og holdt den nødvendige afstand, så han kunne snuppe 3. pladsen med kun 1 point foran Stenhuggeren.

Dermed blev en flot sæson afsluttet på bedst mulige og mest spændende måde, med flere mesterskabsafgørelser i allersidste heat.


Yokohama 1600 Challenge DIF Danmarksmesterskabet 2014 – Morten Jespersen foran Ole Petersen og Jonas Lynge
(Foto: CN Photo)

Yokohama 1600 Challenge har i 2014 haft et stort felt, med et gennemsnit på 23 startende biler ved hver weekend, og ingen weekender har der været under 20 deltagere.

3 forskellige kørere havde Pole Position i løbet af sæsonen, 6 kørere tog en heatsejr i de 14 heats, 5 forskellige kørere tog hurtigste omgang og 11 kørere var en tur forbi podiet.

8 kørere fik deres Asfaltbanedebut i klassen i denne sæson, hvoraf 2 af disse også besøgte det generelle podie.


Oldboysmesterskabet – Michael Scharstein foran Carsten Rasmussen og Jimmy Bob Søgaard Jensen
(Foto: CN Photo)

Flere kørere har allerede tilkendegivet at de er klar i 2015 – og det er både etablerede kørere samt nye kørere.

Klassen bliver i 2015 den eneste standardvognsklasse i Danmark, hvor man kan deltage allerede som 14 årig, så længe at man fylder 15 i løbet af 2015 - hvis man ønsker en tidelig start på asfaltbanekarrieren. Alle andre asfaltbaneklasser, på nær Formel Ford, skal man være fyldt 16 år for at deltage i.


Rookiemesterskabet – Ole Petersen foran Andreas Top Jensen og Brian Johannesen
(Foto: CN Photo)

Vi vil gerne sende en stor tak de 31 forskellige kørere som har deltaget i løbet af 2014 sæsonen, samt til alle banerne fordi at vi måtte komme på besøg, og alle tilskuerne som har været ude og kigge på banerne og besøgt kørerne i pitområdet.

Vi ses i 2015!


Morten Jespersen – vinder af Yokohama 1600 Challenge DIF Danmarksmesterskabet 2014
(Foto: CN Photo)


Michael Scharstein – vinder af Oldboysmesterskabet i Yokohama 1600 Challenge 2014
(Foto: CN Photo)


Ole Petersen – vinder af Rookiemesterskabet i Yokohama 1600 Challenge 2014
(Foto: CN Photo)

Kørerforeningen Gr. N
Yokohama 1600 Challenge

JJ Media


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 28/09/14 - Jyllandsringen - Yokohama 1600 Challenge
  •  
     

    Yokohama 1600 Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: