Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Dansk Drifting Serie

Drifterne vender tilbage til Padborg Park

Dansk Drifting
Serie 

02/10/14 

Dansk Drifting SerieI weekenden indhylles racerbanen i hvin og røg fra driftende dæk
Når Padborg Park i den kommende weekend afslutter sin 2014-sæson med Padborg Finale 2014, vender en anderledes, men samtidig også populær form for motorsport tilbage til racerbanen ved den dansktyske grænse. Det er en række af Danmarks bedste driftere, som skal konkurrere i Dansk Drifting Serie.
 

Der bliver mulighed for at opleve drifting såvel lørdag den 4. oktober som søndag den 5. oktober. Om lørdagen vil drifterne være på banen hele fire gange, hvor de dels over en række træningspas, dels i en kvalifikation får lejlighed til køre sig ind på banen og danne sig et indtryk af, hvordan vejgrebet er. Men i modsætning til de øvrige bilsportsklasser, som er på banen ved Padborg Finale 2014, gælder det for drifterne ikke om at få det bedst mulige greb. Derimod er det vigtigt, at baghjulene snurrer med en langt større hastighed end den, bilen bevæger sig fremad med, så der kan opstå de største og mest imponerende røgfaner efter bilerne, som helt skal køre i en vinkel, der er så stor som mulig i forhold til den normale kørelinje.


(Foto: Morten Alstrup)

Søndagen bliver også indledt med træning, og de kunstneriske indtryk, som drifterne leverer i denne kvalifikation er afgørende for, hvem der skal møde hvem i den afgørende Twin 16-finalerunde søndag eftermiddag.

Her skal kørerne i konkurrence to og to. Den forreste bil – lead car – skal her lægge linjen gennem svingene, og så er det ellers op til den næste bil – chase car – at matche denne. Dette gælder både hastighed og driftvinkel, og så er det naturligvis også vigtigt at komme så tæt på den forreste bil og samtidig skabe så spektakulær en røgfane som muligt.


(Foto: Morten Alstrup)

Det hele skal afgøres af dommerne i Dansk Drifting Serie, og her vil det være Jacob Brasse og Lasse Ter-Borch, som skal uddele point efter de forskellige kriterier, og her er specielt Lasse Ter-Borch et respekteret navn i drifting-kredse. Lasse Ter-Borch er nemlig selv tidligere drifter og har i flere år hørt til blandt Danmarks bedste.

Motor Sport Sønderjylland

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Padborg Park
  • Padborg Finale 2014 - Tidsplanen
  •