Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Folkerace

Flotte fights om DM-medaljer i Folke Race

Folkerace 
01/10/14 

Motorsport Nordjylland (MNJ) har i 2014 oplevet sin nok stærkeste sæson ved DM i Folke Race. Nordjyderne hjemkørte medaljer i alle 5 DM-klasser: U16 – U18 – Ladies Cup – Klasse 1 – Klasse 2, og blev desuden ”belønnet” med 3 individuelle danske mestre.
 

MNJ ser derfor frem til en heftig DM-revanche på Nysum Banen i løbsweekenden: 4. – 5. oktober 2014, hvor Rally Cross og Cross Kart revancherer om lørdagen og Folke Race søndag.

- DM-finalen blev hjemkørt på næsten-hjemmebanen i Løvel, oplyser U16-køreren: Kristian Schack. – Jeg skulle gennemføre kvalifikationsheatene for at være sikker på DM-guldet 2014. I al beskedenhed havde jeg scoret 5 sejre i 5 foreløbig kørte DM-afdelinger, men ønskede selvfølgelig en sæsonafslutning med en sejr.


Kristian Schack fik sin racer guld-lynlakeret på Løvel Banen på vej til DM-guldet
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

Efter en vellykket kvalifikation og inden A-finalen blev MNJ’erens VW Golf derfor sprayet med guld-maling. Kristian Schack fuldendte den flotte 2014-sæson med endnu en klassesejr og et dansk mesterskab.

- På forhånd var jeg sikker på DM-sølvet i U18-klassen, forklarer den unge MNJ’er: Rasmus Vorre. – Jeg satsede derfor på en etter på næsten-hjemmebane, men en halv meter blev afgørende for, at jeg ikke fik det afgørende forspring i A-finalen.


Flittige Rasmus Vorre blev vice-danmarksmester i U18 og nr. 8 i Klasse 1 sammenlagt
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

I U18 blev Rasmus Vorre fulgt til måls af klubkammeraterne: Dennis Hedegaard og Kristine Cilleborg Madsen, som scorede DM-bronze og nr. 4 sammenlagt.


Dennis Hedegaard scorede DM-bronze i U18 efter en stabil 2014-sæson
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

Hos Klasse 1 (auktionspris: 6.000 kr.) var DM-slutspurten et internt opgør mellem MNJ-ungersvendene: Thomas A. Poulsen, Mathias Østergaard og Kenneth Sejersen.


Kenneth Sejersen hjemkørte DM-guldet i Klasse 1 fra spids
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

DM-medaljerne blev reelt afgjort i B-finalen på Løvel Banen. I Folke Race får kun finalevinderen billet til næste ”højere” finale. B-etteren var her på spil mellem Thomas A. Poulsen og Mathias Østergaard, hvorimod Kenneth Sejersen var havnet direkte i A-finalen.


3 MNJ’er besatte DM-slutpodiet i Klasse 1: Matthias Østergaard (sølv), Kenneth Sejersen (guld) og Thomas A. Poulsen (bronze)
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

- Jeg var også med i B’eren, konstaterer far Christian Sejersen. - Jeg satsede derfor selvfølgelig også på en sejr således, at knægten (Kenneth) var sikker på DM-guldet. Jeg fik imidlertid problemer med elevatorbenzin, men Thomas og Matthias kæmpede indædt og skiftedes til føringen.


Matthias Østergaard scorede en sikker DM-toer i Klasse 1
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

B-vinder blev Thomas A. Poulsen, som imidlertid ikke kom langt i A-finalen, da fortøjet på raceren brød sammen. Kenneth Sejersen blev hermed dansk mester i Klasse 1 foran Matthias Østergaard og Thomas A. Poulsen.


Med krydsede og vibrerende forhjul udgik Thomas A. Poulsen af A-finalen i Klasse 1, men fik alligevel DM-bronze
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

I Ladies Cup har Camilla Trærup fra MNJ været med helt fremme i friont gennem hele 2014-sæsonen. Hun cementerede sin DM-titel i Ladies Cup med en flot sejr på Løvel Banen.


Camilla Trærup smilede ikke uventet på vej til DM-titlen i Ladies Cup
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

For begge MNJ’er: Torben Dejligbjerg og Casper Steenfeldt var kravet en A-finalesejr i Klasse 2 (Auktionspris: 9.000 kr.), såfremt de skulle blive danske mestre. Konkurrenceheldet skinnede ikke helt på nordjyderne, som ikke kom videre fra B-finalen. Torben Dejligbjerg hjemkørte DM-sølvet med en lille bilsnudes forspring til Casper Steenfeldt.


Torben Dejligbjerg hjemkørte andenpladsen i Klasse 2 sammenlagt
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

I DM for klubhold blev Motorsport Nordjylland sikre danske mestre i 2014.


Et enkelt placeringspoint skilte Casper Steenfeldt fra DM-andenpladsen i Klasse 2, men MNJ’eren scorede en flot DM-bronze
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

Motorsport Nordjylland

Åge Keseler Kirketerp

Læs mere om:
  • Nysum
  • 05/10/14 - Nysum - Folkerace
  •