SuperCup
30/09/14

Yokohama SuperCup viste sig igen i weekenden den 27. – 28. september at de er en klasse med format, der gang på gang leverer spændende racerløb. Martin Andersen i Seat Leon er og bliver dog ganske suveræn, han er uden tvivl den hurtigste i feltet, og selv med 60 kg i succesballast så formåede han i weekenden at tage 3 heatsejre.

En gang imellem tager Yokohama Supercup enkelte biler ud til en ekstra grundig teknisk kontrol for at sikre, at alle regler er overholdt, og denne weekend var det Martin Andersen der blev udtaget, og alt på bilen blev gennemgået og målt, og fundet helt efter reglementet. Ifølge Martin selv så skyldes han suverænitet ganske enkelt, at bilen er sat noget nær perfekt op, og at den derfor bare både styrer og bremser bedre end de øvrige biler i feltet.

Yokohama SuperCup havde denne weekend alle 3 heat om søndagen, til gavn og glæde for de mange publikummer der var mødt op. Heat 1 skulle køres kl 10.05, og her startede Nicki Kristensen i Seat Ibiza på pole position, men allerede på første omgang faldt han helt tilbage på 13. pladsen, og han måtte kæmpe for at komme tilbage, og endte med en 9. plads. Anden pladsen i heatet satte Mikkel Bang Johnsen sig tungt på fra starten af. Derimod var der en intens kamp om tredjepladsen mellem Jacob Mathiassen og Bjarne Jensen, og de byttede plads et par gange i løbet at heatet. Det endte dog med at Bjarne Jensen kørte først over målstregen af de 2.

Jacob Mathiassen og Bjarne Jensen kæmpede hårdt om tredjepladsen i heat 1
(Foto: Arne Boye-Møller)

Til heat 2 skulle den erfarne ræv Jakob Borum i Honda Integra starte forrest, og hans mål var klart, han ville meget gerne have en heatsejr, men som den opmærksomme læser allerede har spottet, så gik det ikke helt sådan. Efter ca. 6 omgange var Matin Andersen helt oppe bag Jakob, og selvom Jakob forsøgte at holde ham bag sig, så måtte han efter 3 omgange med flot og tæt kørsel acceptere, at Martin bare er hurtigere. Jakob holdt dog anden pladsen uden problemer helt til målstregen. Tredje mand over målstregen var feltets anden Honda chauffør Jan Petersen, men da han fik en tidstraf på 3 sekunder for trængning, så gik tredjepladsen i heatet til Nicki Kristensen, og Jan røg ned på 4. pladsen.

Jakob Borum kunne trods et ihærdigt forsøg ikke holde Martin Andersen bag sig i heat 2
(Foto: Keld Dohm)

Heat 3 blev kørt lige imellem de 2 sidste DTC heats, og der blev virkelig byttet pladser i stor stil de første 7-8 omgange, og det hele endte som skrevet i endnu en sejr til Martin Andersen, og denne gang kom Nicki Kristensen op på anden pladsen, og Mikkel Bang Johnsen vekslede sin anden plads fra heat 1 til en tredje plads i dette sidste heat.

Både Mikkel Bang Johnsen og Nicki Kristensen tog deres anden podie placering i heat 3

Allerede weekenden den 4. – 5. Oktober skal SuperCup køre igen, og det bliver på Padborg Park.

Husk at du kan se resultater og billeder fra weekenden på Yokohama SuperCups hjemmeside: www.supercup.dk .