Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama SuperCup

Martin Andersen fik mesterskabet i hus før tid

Yokohama
SuperCup 

30/09/14 
Yokohama

Denne sæson ligner umiddelbart en drømmesæson, og en walk-over for det midtjyske racerteam, Andersen Motorsport. Helt så enkelt har det dog ikke været hver gang den blå Seat skulle på asfalten og samle point til Martins mesterskab. Heller ikke semifinalens handling på Jyllandsringen skulle vise sig at være forudbestemt.
 


(Foto: Gripping Media)

Lørdagen bød kun Super Cup bilerne op til dans en enkelt gang, dette skulle da også vise sig at være til alt held for teamet. Efter fire omgange af tidtagningen mister den ellers så hurtige Seat fuldstændig pusten, og der er ingen motorkraft tilbage overhovedet. En hurtig gennemgang af bilens data viser nogle underlige fejlmeldinger, og den rutinerede teamchef bestemmer sig for at de yderligere undersøgelser af patienten skal foregå på værkstedet hjemme i Viborg. Her afsløres en defekt turbo som årsag til den manglende motorkraft. På næsten magisk vis og med et større logistisk arbejde blev der fundet en turbo på Sjælland som blev fragtet til Viborg og monteret på bilen. Efter kontrol på rullefelt blev racerbilen læsset på trailer og kørt tilbage til et ventende team på Jyllandsringen, hvor jublen var stor da Ole og Emma ankom tidligt søndag morgen – klar til kamp!

Herfra var der udsigt til en dag hvor mesterskabet kunne afgøres hvis der blev samlet point nok, derfor gik teamet en dag i møde med dyb koncentration på programmet.


(Foto: Gripping Media)

Første heat lignede et forsøg på at vise taknemmelighed til alle de som var med til at gøre søndagens motorløb muligt – Martin kørte over målstregen med en føring ned til nummer to på 25 sekunder. Dette gav en startplacering som nummer otte til heat to, en placering som i løbet af de første ni omgange bød på så mange overhalinger at den unge midtjyde kunne køre de sidste fire omgange i føring, dermed var endnu en sejr i hus, og et mesterskab var nu kun tre point væk. I dagens tredje heat gav endnu en sejr dog også dette magiske point antal, for med Martins nærmeste konkurrent på en anden plads, udløstes der tre point mere til en jublende Martin Andersen, som dermed kunne sikre sig Danmarksmesterskabet i Yokohama supercup 2014.


(Foto: Gripping Media)

Tilbage i teltet kunne der nu med rette sprøjtes med champagne, meget champagne.

En dag som denne er en kæmpe oprejsning efter et motorhavari som kunne have rykket os uoverskueligt langt fra et mesterskab, så derfor er jeg bare en stolt og glad far – siger en træt men tilfreds teamchef og forældre efter den værste jubel har lagt sig i teltet.

At vi nu i semifinaleweekenden kan have point nok på kontoen til at kalde os mestre er fedt! Der skal lyde en kæmpe tak til alle der hjalp til med at gøre det muligt at komme på banen i dag, det er lige fra logistik med at skaffe turbo, og til udlån af bil og trailer. Uden det sammenhold var det ikke muligt at stå her som mester i dag – ordene kommer fra en tydeligt rørt og stolt ung fyr.

Nu ser teamet frem til næste weekend hvor der skal køres finale på Padborg Park.

Kim Christian Jensen


Læs mere om:
  • Martin Andersen
  • Jyllandsringen
  • 28/09/14 - Jyllandsringen - Yokohama SuperCup
  •  
     

    Yokohama SuperCup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: