Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Christina Nielsen skifter til Aston Martin til Petit Le Mans

SportsCar
Championship 

29/09/14 

Sidste øjebliks ændringer i Porsches kørersammensætning til det amerikanske langdistanceløb Petit Le Mans, har ført til at Christina Nielsens Team NGT Motorsport trækker deres Porsche fra GTD klassen i det prestigefyldte langdistanceløb, der køres i den kommende weekend. Christina Nielsen havde dog kort inden haft en henvendelse fra The Racers Group om at køre deres Aston Martin V12 Vantage og det tog hende derfor ikke lang tid, før hun havde en ny aftale på plads.
 

Porsches fabrikskører Richard Lietz, der kører i det Amerikanske TUDOR mesterskab, hvor Petit Le Mans udgør sidste afdeling, er fortsat ikke klar efter han tidligere på sæsonen brækkede armen i et sammenstød med Jan Magnussen, der i sammenstødet pådrog sig hjernerystelse.


(Foto: TRG)

Derfor rykkede Porsche Earl Bamber fra NGT Motorsport til deres fabriksindsats og NGT Motorsport, der havde satset alt på at få den stærkeste kørersammensætning i GTD klassen til Petit Le Mans, valgte derefter at trække deres indsats, hvilket efterlod Christina Nielsen og Kuba Giermaziak uden et sæde. Men TRG som Christina kørte for og imponerede i et enkelt løb i Pirelli World Challenge, havde som nævnt henvendt sig til Christina og hun kunne efter en hektisk dag, sætte sit navn på en aftale med TRG om at køre deres Aston Martin V12 Vantage sammen med australske James Davison og amerikanske David Block.

”Desværre blev Richard Lietz ikke klar til weekenden og derfor besluttede Porsche at indsætte Earl Bamber i stedet og han var derfor ikke til rådighed for NGT Motorsport” siger teamchef Ramez Wahab. ”NGT Motorsport har derfor besluttet at trække vores #30 Momo Porsche fra løbet og koncentrere hele vores indsats og energi på sidste afdeling af Porsche GT3 Cup Challenge, der afvikles sideløbende med Petit Le Mans og hvor vi har Christina som kører. Heldigvis for Christina fik hun et sæde hos et andet team til Petit Le Mans”.

”Jeg havde virkelig glædet mig til at køre Petit Le Mans sammen med NGT Motorsport og den stærke sammensætning vi havde fået til løbet. Desværre blev der truffet beslutninger vi ikke havde indflydelse på og jeg respekterer NGT Motorsports beslutning om at trække indsatsen fra løbet. Heldigvis for mig, havde jeg fået et tilbud fra TRG og kunne hurtigt få en ny aftale i hus. Jeg er stolt over, at min indsats i Aston Martin'en for teamet i Pirelli World Challenge har skabt denne mulighed og jeg glæder mig til at arbejde sammen med TRG igen.

Udover Christina Nielsen stiller også Jan Magnussen, Michael Christensen og David Heinemeier Hansson til start ved Petit Le Mans. Christina Nielsen er eneste dansker i GTD klassen, der ved løbet er den klart største klasse med hele 21 biler i det 54 biler store felt.

Med venlig hilsen
Christina Nielsen Press

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Christina Nielsen
  • TRG - The Racers Group
  • Road Atlanta
  • 04/10/14 - Road Atlanta - SportsCar Championship
  •