Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford - DK

Medaljetrioen delte Formel Ford-sejrene i finalen

Formel Ford - DK 
29/09/14 

Frederik Schandorff, Jan Jønck og Mathias S. Kristensen tog hver en sejr på Ring Knutstorp
Årets sæson i kampen om det danske Formel Ford-mesterskab blev i weekenden afgjort på Ring Knutstorp i det sydlige Sverige, og her var det som ventet Frederik Schandorff, Rønde, der endte med den store guldmedalje. Gennem det meste af sæsonen har køreren i den sorte Mygale været forrest i feltet og har fået opbygget et forspring, som han kunne profitere på ved at sikre sig titlen allerede i sæsonens tredjesidste løb.
 

Frederik Schandorff havde ikke haft den bedste tidtagning på den kurverige og kuperede skånske bane. Han var således over et sekund langsommere end Mathias S. Kristensen, Klampenborg, men også Jan Jønck, Skødstrup, og Mathias W. Smith, Nibe, var hurtigere end ham. Men en andenplads i det første løb var tilstrækkeligt til at sikre ham mesterskabet. Løbssejren gik her til Mathias S. Kristensen, der for anden gang i denne sæson kunne sejre i sin Aquila, og han blev godt hjulpet af, at Frederik Schandorff og Jan Jønck havde en god kamp om andenpladsen, hvor de ved det ternede flag var adskilt af et halvt sekund.


Frederik Schandorff tog som ventet den danske titel i Formel Ford, da sæsonen blev afsluttet på Ring Knutstorp
(Foto: Morten Alstrup)

Selv om det ikke var lykkedes Jan Jønck at generobre den andenplads, han tabte til Frederik Schandorff under det første løb, så kørte han dog så stærkt, at han satte løbets hurtigste omgangstid, og dermed fik han pole position til weekendens andet løb. Dette vandt han med to sekunders forspring til Frederik Schandorff, som på intet tidspunkt var presset.


En sejr hver blev det til Jan Jønck (7) og Mathias Kristensen (8), der sluttede som nummer to og tre i mesterskabet.
(Foto: Morten Alstrup)

I weekendens tredje – og sæsonens allersidste – løb for Formel Ford blev det så til en sejr til den nye danske mester, da Frederik Schandorff vandt. Men han blev presset. Denne gang var Mathias S. Kristensen, som ved det ternede flag blot var en tiendedel af et sekund efter.

Kørerforeningen for Formel Ford

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Frederik Schandorff
  • Jan Jønck
  • Mathias S. Kristensen
  • Ring Knutstorp
  • 28/09/14 - Ring Knutstorp - Formel Ford - DK
  •