Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTM

Mattias Ekström vandt i klitterne

DTM 
29/09/14 

DTMSvensk sejr på Zandvoort
Svenske Mattias Ekström vandt sæsonens niende DTM løb som blev kørt på Zandvoort banen i Holland.
Mattias Ekström overvandt dermed en længere sejrstørke idet det var hans første sejr i denne sæson. Sejren kom efter tæt kamp i slutfasen hvor Mattias Ekström forinden havde kæmpet sig op til sejrsaspiranterne. Den nykårede mester, Marco Wittmann blev nummer to mens Martin Tomczyk blev nummer tre.
 

Marco Wittmann der sikrede sig mesterskabet på Lausitzring, fik ikke held af anstrengelserne om endnu en sejr. Efter at være startet på andenpladsen, kom han allerede i første sving i føring. Han havde dog ingen chancer mod Mattias Ekström der til sidst, viste sig at have brugt sine dæk rigtigt i spillet om valget af compounds. Wittmann kunne dog glæde sig over endnu en podieplads. Hvis man kan glæde sig over en tredjeplads, så var det dét Martin Tomczyk gjorde, for for første gang siden august 2012 var han igen på podiet.


(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Mattias Ekström havde blandt andet følgende kommentar efter løbet:
"I DTM går det som altid hårdt for sig - også i dag. Efter alle mulige uheld i de seneste måneder, forløb det endeligt perfekt for os. Jeg nød for en gangs skyld at køre alle omgange i et løb."


(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Mercedes køreren Christian Vietoris kæmpede til sidst hårdt med Edoardo Mortara om fjerdepladsen, men fandt ikke vej forbi Mortara. Den 25 årige Vietoris var den eneste i feltet der kørte i den nye version af DTM Mercedes AMG C-Coupé modellen, han opnåede den bedste Mercedes placering.


Marco Wittmann
(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Løbet på Zandvoort var præget af rigtig mange uheld og afkørsler. Hele 4 gange måtte sikkerhedsbilen på banen.


Martin Tomczyck
(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Med Maxime Martins sjetteplads i løbet, sikrede Team RMG sig ud over kørertitlen, sig også titlen i teammesterskabet. Kampen om de øvrige placeringer i kørermesterskabet er stadig åben. Med sejren rykkede Mattias Ekström op på andenpladsen. Svenskeren har nu 81 points mens Christian Vietoris og Edoardo Mortara ligger på tredje- og fjerdepladsen med henholdsvis 69 og 68 points. I mærkekampen er det stadig meget åbent mellem BMW og Audi.


Podiet
(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Sidste løb og dermed også finalen i årets DTM serie, køres som sædvanligt på Hockenheimring hvilket sker d. 19. oktober.

Natascha Theisen
Media Office Theisen

Læs mere om:
  • Zandvoort
  • 28/09/14 - Zandvoort - DTM
  •