Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

Elgaard: ”Specielt at vinde titlen for sit eget team”

DTC 
29/09/14 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipDet blev til titel nummer fem for Casper Elgaard, Risskov, da der søndag eftermiddag blev kørt finale i Auto-G Danish Thundersport Championship på FDM Jyllandsringen. En sejr i såvel et kvalifikationsheat som i en finale var med til at sikre ham titlen, som var meget speciel.
 

”Det er et af de bedre DTC-mesterskaber, jeg har vundet, men ethvert DTC-mesterskab er altid godt at få, men det, der gør netop dette her mesterskab specielt, er, at det er det første, jeg har vundet for mit eget team,” siger Casper Elgaard. ”At bygge et team op og vinde et mesterskab sammen med gutterne, det er noget helt specielt.”

Sejren i søndagens andet kvalifikationsheat kom bl.a. i hus, efter at Ronnie Bremer, Hvidovre, havde fået to strafbaner for en påkørsel, hvilket sendte Racing Factory-køreren fra første- til tredjepladsen. I finalen kæmpede de to så om sejren, men Casper Elgaard kunne holde føringen til det ternede flag.


Gennem det meste af finalen kæmpede Casper Elgaard (5) og Ronnie Bremer (10) om sejren
(Foto: CNPhoto.dk)

”Nu da mesterskabet var i hus, så ville jeg også vise, at jeg er en værdig mester,” siger Casper Elgaard.

”Da han havde vundet mesterskabet, så gjorde han alt for også at vinde dagens finale,” lyder det fra konkurrenten Ronnie Bremer, som vandt dagens første kvalifikationsheat. ”Han smækkede døren alle de steder, hvor han kunne se, at jeg var i nærheden. Når jeg nærmede mig, kørte han bare ind i inderbanen med det samme.”

”Hvis jeg skulle forbi, så havde der nok været et sammenstød, og så ved jeg jo af erfaring, at jeg ikke må prikke til nogen, for så får jeg en straf, og det får jeg ikke noget ud af. Men han gjorde det godt og kørte klogt, og jeg lavede bare en dum start, som kostede det hele.”

Jan Magnussen, Roskilde, var en tredje af titelkandidaterne i Auto-G Danish Thundersport Championship, men hans mesterskabschancer forsvandt reelt med en startkollision i første kvalifikationsheat.

”Det, der skete i første heat, gjorde, at vi ikke kunne kæmpe med om mesterskabet. Sådan er det, men så synes jeg også, at hele teamet kan være fantastisk stolte over det, vi har opnået,” siger Jan Magnussen. ”Det er ikke deres skyld. Det er bare race, og det sker, selv om det er svært at acceptere. Vi har gjort alt, hvad vi kunne.”


Jan Magnussen (gul og grøn bil) kørte sig fra en startposition bagest i feltet til en andenplads i andet kvalifikationsheat
(Foto: CNPhoto.dk)

Efter at hans bil var blevet repareret, kørte han sig fra tyvende- til andenpladsen i andet kvalifikationsheat.

”Der var ikke noget at tabe. Det var kun at satse og satse, og det betalte sig hele vejen igennem løbet. Det er sjældent, at det gør det, men det virkede, og det er da et lille plaster på såret. Det er også med til at bevise overfor alle, at det bare er nogle super gode folk, jeg har. Ikke nok med at de lapper bilen sammen igen, men den er også stadig vanvittig hurtig.”

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Casper Elgaard
  • Jyllandsringen
  • 28/09/14 - Jyllandsringen - DTC
  • DM Finalen - Løb 1
  • DM Finalen - Løb 2
  • DM Finalen - Løb 3
  • Slutstillingen i Danish Thundersport Championship 2014
  •