Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

European Touring Car Challenge

Hård ETCC finale på Pergusa

ETCC 
29/09/14 

European Touring Car ChallengeWeekendens vinder blev Mató Homola med to andenpladser. Men samlet vinder af 2014 FIA EUROPEAN TOURING CAR CUP blev Nikolay Karamyshev (RUS) med 103 point. Nr. 2 blev Mató Homola (SVK) med 93 point. Nr. 3 blev Igor Skuz (UKR) med 79 point.
 

Det er de tre, vi har koncentreret os om, da der ikke var andre der kunne nærme sig det antal point.

Der har hele weekenden været godt race, da der bliver gået til stålet på Autodromo Pergusa. Måske lidt for meget efter min mening.

ETCC RACE 1
Som man kunne forvente, var russiske Nikolay Karamyshev bare kørt, da den flyvende start gik. Kun Mató Homola, start nr. 2, kunne følge ham, men tættere end 1-2 sekunder, kom han ikke. Derimod kørte Igor Skuz et godt løb trods en svær start, idet et uheld i gårsdagens kvalifikation gjorde, at han skulle starte bagerst i feltet. Han formåede at køre sig op som nummer 4.
Ellers et stille og roligt løb, hvor Karamyshev vandt i tiden 20:17,591, foran Homola i 20:18,854 og Fulin i 20:37,281.


Igor Skuz kørte sig op fra bagenden af feltet til nr 4
(Foto: Flemming Nørgaard)

Desværre gik det ikke så godt for vores svenske ven Niklas Lilja. Han kom ellers godt fra start fra sin startplads som nr. 2 og overtog straks føringen i Trofeo Abarth løbet. Der lå han i 98 % af løbet, men blev undervejs presset lidt af Alex Campani. Mod slutningen af løbet lykkedes det Campani at komme forbi, men Lilja indledte straks angreb. Hen mod et sving var kan kommet op på siden af Campani, men han gav Lilja en hård skulder, og Lilja måtte en tur udenfor banen. Det ville i Danmark straks have udløst en straf, men det skete ikke her. Men lige meget hjalp det. Lilja tabte bilen lidt senere i en chikane og måtte en tur i barrieren. Trist for ham. Der er dog et løb senere i dag, hvor han må se at gøre det bedre.


Der repareres på Niklas Liljas bil mellem løbene
(Foto: Flemming Nørgaard)

ETCC RACE 2
Her var der stående start, og der var byttet om på de 8 første fra RACE 1, således at Karamyshev måtte stare som nr. 8. Han havde ikke kør mange meter, før hans bil kørte rigtig langsom, og han kørte derfor i pit. Det var jo en lidt trist finale for ham, men sådan går det sommetider. Samlet er han dog vinder.

Igor Skuz fik dog oprejsning. Fra start nr. 5, kørte han frem og vandt løbet.

Det har hele weekenden været en kamp mellem Karamyshev (RUS), Homola (SVK) og Skuz (UKR).

Undervejs i løbet, blev der uddelt mange hårde skuldre, men det er åbenbart ok her i Italien. I Danmark ville det være årsag til Stop and Go eller tidsstraf.

Helt katastrofalt gik det for vores svenske ven Niklas Lilja i hans andet løb af Trofeo Abarth. Halvvejs inde i løbet pressede han den førende Luca Anselmi så meget i en chikane, at han inkasserede en rulletur. Det blev således ikke hans weekend med to uheld, og et besøg på hospitalet. Sidste nyt er, at han har det bedre.


Vinder af ETCC 2014, Nikolay Karamyshev
(Foto: Flemming Nørgaard)

I NATIONS CUP blev stillingen følgende: Czech Republic 118 p. Russia 100 p. Slovak Republic 91 p. Ukraine 58 p. Switzerland 36 p. Hungary 31 p. Turkey 20 p. Finland 10 p. Germany 2 p. Bulgaria 1 p. og Serbia 1 p.

Flemming Nørgaard

Læs mere om:
  • Pergusa
  • 28/09/14 - Pergusa - ETCC
  •