Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Blancpain GT Endurance Series

Regnvåd BlancPain-finale for Insight Racing

Blancpain GT
Endurance Series 

26/09/14 

Tåge og tung regn satte sit præg på 1000 km løbet på Nürburgring
Sæsonfinale i Blancpain Endurance Series blev kørt under lumske forhold i den fulde løbstid på seks timer. Og kom først rigtigt igang efter 20 minutter kørsel bag safetycar på grund af vejrforholdene.
 

Danske Insight Racing with Flex-Box viste højt tempo gennem træningskørslerne, og satte tider der lå godt inden for de 10 bedste generelt, i det 40 biler store felt. Ved kvalifikationen gik alt til gengæld galt, da holdet måtte tilkøre helt nye bremser i begyndelsen af kørslen, da et rivaliserende hold havde lånt deres bremser.


(Foto: Xynamic Motorsport Photography)

Desværre begyndte det at regne kort efter begyndelsen af ​​kvalifikationen, og da Dennis Andersen forsøgte at køre sig til en god omgangstid på den efterhånden meget våde bane, spandt han på sin hurtige omgang, med bremser der endnu ikke var helt på omgangshøjde.

En startposition langt nede i rækkerne, betød at der lå hårdt arbejde og ventede for Ferrari-kørerne, og de vanskelige vilkår gjorde det ikke nemmere. Det høje tempo gik ubelønnet hen, med en 27. plads da de nåede til det ternede flag og en 13. plads i Pro / Am klassen.

Martin Jensen, teammanager og kører:
"Det blev ikke lige den sæson finale, vi så frem til! Vi var meget optimistiske efter bronze-testen og træningskørslerne viste et godt tempo. Efter det, gik det hele desværre galt, men det var meget vanskelige forhold.

Vi mistede lidt tid under løbet på grund af kørerfejl, men med det vejr vi oplevede, var vi ikke de eneste, hvis det ellers kan være en slags trøst.

Samlet set har 2014 været en sæson med en masse problemer. Nu ser vi fremed - vi planlægger allerede at køre flere test til den kommende sæson, da pauserne mellem racer har været lidt for lange, til at Dennis straks føler sig godt tilpas i bilen ved løbene. Vi mangler ikke fart, men vi har brug for mere holdbarhed i teamet."

Dennis Andersen, kører:
"Fornemmelsen var virkelig god efter bronze testen - balancen føltes god, vi satte gode omgangstider. Efter det, gik det i den forkerte retning.

Problemet under kvalifikationen, med vores bremser, var ikke et stort problem. Det var et langt løb - seks timer bør være rigeligt til at bevæge sig op gennem feltet. Men jeg må indrømme, at mine evner ikke slog til i det omskiftelige vejr. Det var første gang i år med regnvejrsdæk på bilen, og jeg lavede alt for mange grundlæggende fejl.

Vi vidste, at der var behov for flere test, for at få flere kilometer i bilen og være i stand til at arbejde på den grundlæggende opsætning udenfor løbsweekender - og denne weekend satte en tyk streg under dette. Jeg er ked af det på teamet vegne - de gjorde et fremragende stykke arbejde."

Top-ti ved iRacing.com Nürburgring 1000 KM 2014:
1 #1 Ramos/Mies/Vanthoor – Belgian Audi Club Team WRT 158 laps
2 #85 Dusseldorp/Afanasiev/Buhk – HTP Motorsport Mercedes + 57.089
3 #19 Haupt/Al Faisal/Simonsen – Black Falcon Mercedes +1 :17.232
4 #12 Hassid/Catsburg – TDS Racing BMW +1 lap
5 #99 Soucek/Korjus/Estre – ART Grand Prix McLaren +1
6 #18 Modell/Fjordback/Lunkin – Black Falcon Mercedes +2
7 #90 Kemenater/Gai/Rizzoli – Scuderia Villorba Corse +2
8 #7 Kane/Meyrick/Smith – M-Sport Bentley +2
9 #888 Firth/Hughes/Sims – Triple 888 Racing +2
10 #32 Wilson/Leonard/Meadows – Leonard Motorsport AMR Aston Martin +2

27 #17 Andersen/Jensen – Insight Racing with Flex box Ferrari 458 Italia +8

Insight Racing


Læs mere om:
  • Dennis Andersen
  • Martin Jensen
  • Nürburgring
  • 21/09/14 - Nürburgring - Blancpain GT Endurance Series
  •