Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

Kasper H. Jensen klar til debut i Auto-G DTC-serien

DTC 
25/09/14 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipDen unge østjyske racerkører er klar til at udfordre den danske racerelite
Endnu er hans navn ikke kendt i den store offentlighed, men i racerkredse tales der allerede i rosende vendinger om Kasper H. Jensen, Hinnerup. I sin forholdsvis korte karriere som bilsportskører har den unge østjyde vist talent og hurtighed, der allerede har udløst to racertitler. I den kommende weekend får han så sin debut i Auto-G Danish Thundersport Championship ved Yokohama DM-Finalen på FDM Jyllandsringen.
 

”Jeg glæder mig meget til at skulle prøve at køre race i klassen,” fortæller Kasper H. Jensen, som har haft lejlighed til at prøve den Chevrolet Camaro, han skal køre i kamp mod Jan Magnussen, Roskilde, Casper Elgaard, Risskov, og de andre profiler i klassen.

”Jeg har haft en enkelt testdag med bilen, hvor det gik fornuftigt. Jeg nåede at få kørt 70 omgange i bilen, og jeg havde kun en enkelt episode, hvor jeg lige havde et par hjul udenfor asfaltkanten.”


Kasper H. Jensen er ny hurtig mand i klassen, når der i weekenden køres finale i Auto-G Danish Thundersport Championship på FDM Jyllandsringen
(Foto: Brian Staal)

For tre år siden sad Kasper H. Jensen stadig i en gokart, men så tog han springet til tysk motorsport, hvor han i 2012 vandt rookie-mesterskabet i Volkswagen Scirocco Cuppen – et resultat, han året efter fulgte op med en samlet andenplads i mesterskabet. I år vendte han tilbage til dansk bilsport, hvor han stillede til start i OK Mobil 1 Legend Car Cuppen. Her var han så suveræn, at han som den første kører nogensinde vandt mesterskabet, inden sæsonen var afsluttet.

”Det er nu ikke så meget af min erfaring, at jeg kan tage med fra Legend-klassen udover, at bilen også har baghjulstræk, men DTC-raceren er faktisk rimelig velkørende, og den drejer ekstremt godt i forhold til, hvad jeg har troet,” siger debutanten. ”Der er noget fodarbejde, som skal læres, for jeg har ikke været vant til at skulle køre med hæl og tå, fordi der skal gives mellemgas. Men indstyringen er helt fantastisk.”

Første gang Kasper H. Jensen skal ud i direkte konkurrence med sine nye konkurrenter i Auto-G Danish Thundersport Championship, er lørdag middag, hvor den første af dagens to træninger køres. Søndag bliver det lige på og hårdt med tidtagning, to kvalifikationsheat og en finale.

”Målet er at komme i Super Pole,” slår Kasper H. Jensen fast. ”Det er helt klart målet, og så må vi tage den derfra, og så må vi håbe, at jeg kan komme i top 8 i første heat, så jeg kan være med fremme i heat to. Det er sidste løb, og alle vil give den gas for at komme frem, men jeg synes, at jeg har et godt udgangspunkt.”

Auto-G Danish Thundersport Championship
DTC Motorsport A/S

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 28/09/14 - Jyllandsringen - DTC
  •