Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ADAC GT Masters

Top-10 placering og podie til Nicki Thiim

ADAC GT
Masters 

22/09/14 

ved ADAC GT Masters på Sachsenring
Efter de seneste meget skuffende løbsweekender, så Nicki Thiim med glæde frem til den kuperede bane, Sachsenring, hvor han for første gang i sin karriere skulle køre her i weekenden. Og denne glæde blev belønnet. Med en 9. plads i lørdagens løb og en tredje plads i søndagens løb, sikrede Nicki Thiim sig vigtige point.
 

Mens Nicki Thiim måtte nøjes med at kvalificere sig på en ottende plads til lørdagens løb, parkerede han sin, og Team Prosperia C. Abt Racings, Audi R8 LMS Ultra på pole position til søndagens løb.
"En ottende plads på grid til lørdagens løb, er noget vi er nødt til at leve med. Derimod er udgangspositionen optimal til løbet på søndag," sagde Nicki Thiim efter kvalifikationen.


Nicki Thiim
(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Lørdagens løb blev afviklet på en tør bane. Nicki Thiims holdkammerat Fabian Hamprecht kørte bilen fra starten og tabte nogle positioner. En yderligere besværende faktor var en stop-and-go straf til Hamprecht, fordi mekanikeren havde forladt startopstillingen for sent. Og dermed faldt teamet Hamprecht / Thiim næsten tilbage til enden af ​​feltet. Nu var det så op til Nicki Thiim at kæmpe sig opad gennem feltet, da kørerskiftet placerede ham bag rattet, hvilket det lykkedes ham at gøre. Efter den timelange løbsdistance lykkedes det Nicki Thiim og Fabian Hamprecht at slutte løbet på en 9. plads.


Nicki Thiim
(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Ved søndagens løb, kunne Nicki Thiim sætte sig bag rattet fra start. Men her måtte Thiim se sig besejret af teamkammeraten René Rast, og faldt tilbage til andenpladsen, som det lykkedes at holde, indtil førerskiftet betød at bilen blev overgivet til Fabian Hamprecht. Det lykkedes også Fabian Hamprecht at forsvare andenpladsen, indtil det begyndte at regne, hvor han blev overhalet af Tonino Team Herberth med Robert Renauer og Dominik Schwager, og dermed fuldførte på en tredjeplads.


Nicki Thiim
(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

"Jeg er meget glad for igen at stå podiet i ADAC GT Masters. Med vores 9. plads og 3. plads i løbet i dag, har vi sikret os vigtige point til holdmesterskabet", sagde Nicki Thiim efter løbet.


Podiet for weekendens andet løb
(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Allerede om 14 dage, køres der atter i ADAC GT Masters til den store finale. Fra den 3. til 5. Oktober, gennemføres de to sidste løb i sportsvogns-serien på Hockenheim.

Natascha Theisen
Media Office Theisen

Læs mere om:
  • Nicki Thiim
  • Sachsenring
  • 21/09/14 - Sachsenring - ADAC GT Masters
  •