Carrera Cup
Germany

21/09/14

i Porsche Carrera Cup på Sachsenring
For Nicki Thiim har weekenden på Sachsenring nok været den den mest succesfulde i 2014 sæsonen af det tyske Porsche Carrera Cup. Med en imponerende præstation tog han sejren i begge weekendens løb.

Allerede under kvalifikationen viste det sig, at Sachsenring - en bane hvor han aldrig tidligere har kørt - var en bane som Nicki Thiim kunne lide. Til løbet om lørdagen, sikrede Nicki Thiim sig andenpladsen bag sin holdkammerat og førende i mesterskabet, Michael Ammermüller. Til løbet om søndagen tog han selv pole position, foran Ammermüller.
"Jeg havde kun én omgang, der virkelig passer. For at komme forrest her, skal det passe i en nøddeskal. Og dækkene begynder allerede efter den anden hurtige omgang, at degradere hurtigt. Så jeg er glad for at være oppe foran igen!" sagde Nicki Thiim efter kvalifikationen.

(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Mens det stadig var tørt under kvalifikationen om formiddagen, startede løbet på en fugtig bane lørdag eftermiddag. Nicki Thiim fik en god start, men måtte først se sin holdkammerat Michael Ammermüller køre afsted fra pole-position og tage føringen. Men omgang for omgang, meter for meter, kørte han sig nærmere, indtil han endelig kunne overhale Ammermüller omkring midten af løbet, og derefter sikre sig sejren i det 15. løb af 2014 sæsonen.

Ved løbet, der startede søndag morgen på en tør bane, glimrede Nicki Thiim med endnu en god start. Helt fra begyndelsen kunne Nicki Thiim trække fra sin holdkammerat og resten af feltet. Efter 23 omgange var vinderen af det 16. løb igen Nicki Thiim.

"Det var en fantastisk weekend for mig. Fordi jeg ikke fik lov til at starte på Norisring og heller ikke kunne køre ved det andet løb på Nürburgring, er mesterskabet slut for mig selv, men det er sjovt at køre i denne serie og selvfølgelig er jeg glad for igen at stå på toppen af podiet", siger Nicki og tilføjer:
"Nu forsøger jeg at trække så mange point som muligt til holdet, for at sikre dem hold-mesterskabet og returnere noget af den støtte som Walter Lechner har givet mig gennem hele sæsonen."

Nicki Thiim på podiet med Michael Ammermüller og Sven Müller

Den store finale for den tyske Porsche Carrera Cup er om tre uger, den 17. - 19. Oktober 2014 - på Hockenheim.