1600 Challenge

Medaljen rykker nærmere

20/09/14

Det begynder så småt at lugte af en medalje for Jonas Lynge i Yokohama 1600 Challenge.
Forud for den 6. og næstsidste afdeling af DIF Danmarksmesterskabet på Padborg Park, indtog køreren fra Nibe 3. pladsen.

Ved det seneste løb på FDM Jyllandsringen blev det til 2 gode top-10 placeringer, men samtidig lykkedes det at smide succesballasten fra Ring Djursland, så det var en helt let bil at teamet kunnet tage med til den Sønderjyske bane.

(Foto: Gripping Media ApS)

Løbsweekenden var sådanset ikke nogen weekend, men blot en søndag. Træning, kvalifikation og begge løb skulle alle afvikles om søndagen. Teamet kom dog allerede lørdag eftermiddag, for at komme igennem den tekniske kontrol og få alt gjort klar til søndagens stramme program.

Søndag morgen klokken 9 trillede de 21 biler ud til 20 minutters træning. Regnvejr natten og morgenen igennem betød at det var tid til regnvejrsdæk, men det så ikke ud til at genere Jonas. Det lykkedes nemlig at sætte 5. bedste tid af alle, hvilket må siges at være en god start på dagen.

Herefter blev der lavet lidt småjusteringer, mens teamet fortsat skelede op mod himlen. Da der kort tid før kvalifikationens start kom regn igen, var der ingen tvivl om at fortsætte på regndæk. Justeringerne gav virkelig pote, for midtvejs i kvalifikationen lå han nemlig P2. Da kvalifikationen var slut, var der desværre en der var smuttet foran så den endelige startplacering blev en rigtig god 3.plads.

Teamet var derfor meget fortrøstningsfulde forud for de 2 heat, og optimismen blev bevaret, da det stod klart at banen ikke ville tørre op til heat 1.

Da de 5 røde lamper slukkede, var det samtidig starten på et meget roligt løb for Jonas Lynge. Det lykkedes nemlig at forsvare 3. pladsen, mens 1. og 2. pladsen trak lidt fra, så det ikke var muligt at hente dem.

Alligevel var det en meget tilfreds kører som kunne bestige podiet for 3. gang i denne sæson, hvilket samtidig betød han trak længere væk fra forfølgerne i DIF Danmarksmesterskabet.

Som sædvanligt skal top 8 vendes til løb 2, så 3. pladsen blev til 6. startposition.

Det blev en forsigtig start på heat 2 for Jonas. Efter at have klaret sig igennem første omgang uden problemer, kunne han sætte jagten ind på de forankørende.

De næste omgange blev konkurrenterne snuppet en efter en, inden at han efter 5. omgang kunne indtage 3. pladsen endnu engang. En placering han kunne holde hele vejen til det ternede flag.

Sæsonens bedste weekend var derfor en realitet, og som en ekstra bonus trak han endnu længere væk fra de nærmeste konkurrenter til 3. pladsen i mesterskabet.

Der bliver dog også god brug for forspringet da der skal 60kg succesballast med i bilen, når finaleløbet skal køres 27.-28. september på FDM Jyllandsringen.

Men teamet er meget fortrøstningsfuld overfor den kommende udfordring. De 2 foregående besøg på banen har nemlig budt på rigtig gode resultater – både med og uden succesballast. Så det bliver helt sikkert at følge.