Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ADAC Formel Masters

Dansk stortalent tæt på Formel 3-test

ADAC
Formel Masters 

19/09/14 

Den danske Formula Racing-kører Mikkel Jensen kan i denne weekend sikre sig mesterskabet i ADAC Formel Masters og dermed også en officiel Formel 3-test. Er desuden indstillet til FIA Academy for unge talenter med internationalt potentiale.
 

Hvis weekenden går som planlagt, kan det 19-årige danske motorsportstalent Mikkel Jensen allerede i efteråret teste en Formel 3-racer hos et team efter eget valg. Denne test er nemlig en del af belønningen for at vinde det tyske ADAC Formel Masters.


(Foto: Formula Racing)

— Målsætningen er klart at sikre mig mesterskabet efter weekendens to første løb, lyder det fra Mikkel Jensen.

— Men selvom jeg er tæt på mesterskabet allerede nu, vil jeg ikke begynde at køre defensivt for at sikre pointene. Jeg går stadig efter sejrene, også selvom der skal satses.

Den kommende løbsweekend er den andensidste i sæsonen, men Mikkel Jensens forspring i det eftertragtede mesterskab er altså så markant, at trofæet allerede nu kan sikres med point.

Weekendens tre løb skal køres på den godt 3,6 kilometer lange Sachsenring, som er præget af et udfordrende layout med markante højdeforskelle og ikke mindst lange hurtige stræk.

— Det er en af de få baner, hvor vi rammer topfarten på over 220 kilometer i timen, lyder det fra Mikkel Jensen.

En Formel 3-test hos et anerkendt team er utvivlsomt et drømmescenarie for den unge racerkører, som netop har en mission om at rykke videre til en hurtigere formelklasse i 2015-sæsonen.

— Jeg ville elske at prøve kræfter med en Formel 3-racer, som er en meget kraftigere racerbil end den ADAC Fomel Masters-racer, som jeg kører nu. Efter to sæsoner i denne serie føler jeg mig virkelig klar til et step op.


(Foto: Formula Racing)

Mikkel Jensens overbevisende talent er aktuelt blevet anerkendt af Dansk Automobil Sports Unions eliteudvalg, som har udtaget den hurtige århusianer som Danmarks kandidat til det eftertragtede FIA Academy.

Sammen med øvrige kandidater fra hele Nordeuropa skal Mikkel Jensen nu videre til udtagelseskonkurrence i Holland den 28.-30. oktober, hvor et dommerpanel kårer en vinder. Der afholdes lignende optagelsesprøver i forbundets øvrige regioner, og blandt disse udvælges i alt 10 kandidater, som tilbydes optagelse i det videre forløb.

— FIA Academy er et spændende program, som blandt andet ledes af den tidligere Formel 1-kører Alexander Wurz, forklarer Mikkel Jensen.

— Det er et intensivt forløb, som hjælper unge kørere med at udvikle sig indenfor eksempelvis fysisk og mental træning, kost og sikkerhed og på den måde forbereder kørerne på en karriere som professionel racerkører.

Formula Racing


Læs mere om:
  • Mikkel Jensen
  • Sachsenring
  • 21/09/14 - Sachsenring - ADAC Formel Masters
  •