Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car

Martin Vedel Mortensen sikrede to mesterskaber til DK Motorsport

Special Saloon 
17/09/14 

Den unge fynbo blev både nordisk mester og vinder af SS2-klassen i Special Saloon
Det blev en succesfuld weekend, da Martin Vedel Mortensen og DK MOTORSPORT drog til Norge for at deltage i dels sidste afdeling af det nordiske mesterskab, dels næstsidste afdeling af det danske mesterskab for Special Saloon Car. Hele to titler kunne mandskabet vende tilbage med, da weekenden var overstået.
 

”Vi skulle i alt køre tre løb, og da jeg vandt min klasse i de to første løb, som blev kørt om lørdagen, havde jeg vundet det nordiske mesterskab i min klasse,” siger Martin Vedel Mortensen. ”Så gjaldt det bare for mig om at få lidt point i søndagens løb for at kunne vinde det danske mesterskab i SS2-klassen. Og det gjorde jeg så.”


Det blev til to titler for Martin Vedel Mortensen

Det var dog ikke den bedste start, den unge fynbo havde fået på weekenden. Bilen understyrede således en del under træningen, men det fik man heldigvis rettet inden weekendens første løb. Men i tidtagningen var man lidt uheldige.

”Jeg skulle blot starte som tier i det første løb. Det var lidt resultatet af et dækvalg, som ikke helt passede til banen, der ikke var helt våd nok til, at der skulle bruges regnvejrsdæk, men hvor asfalten var for glat til, at vi kunne bruge slicks,” siger Martin Vedel Mortensen. ”Vi har ikke dækvarmere, så jeg skulle lige bruge en omgang mere til at få varme i dækkene, og på det tidspunkt var det begyndt at regne.”

Trods den dårlige startposition fik Martin Vedel Mortensen kørt sig frem i rækkerne. Første løb blev således afsluttet på en generel tredjeplads.

”Der var nogle norske Porsche-kørere, som sluttede foran mig, og det er altså svært at hænge på en Porsche på en bane som Rudskogen med dens lange langside,” fortæller køreren fra DK MOTORSPORT, som også i de næste heats måtte kæmpe sig frem i rækkerne til henholdsvis en tredje- og en fjerdeplads i generalklassementet.

”I Danmark er det omgangstiderne fra det foregående heat, som bestemmer startopstillingen til det næste, men her tog man slutrækkefølgen og lod de forreste seks starte i omvendt rækkefølge, og det gav lidt ekstra arbejde. Christian Vejby og Hans Hartmann startede begge foran mig, men jeg kom forbi dem begge gange, selv om jeg til sidst lod Hans Hartmann slippe forbi igen til sidst, fordi jeg hellere ville koncentrere mig om at sikre mig SS2-mesterskabet.”

DK Motorsport
Per Johansen

per@dkmotorsport.dk www.dkmotorsport.dk
Læs mere om:
  • Martin Vedel Mortensen
  • Rudskogen Motorsenter
  • 14/09/14 - Rudskogen Motorsenter - Special Saloon
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her