Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 3 German

Nicolai Sylvest blev udfordret i sit første regnvejrsløb i Formel 3

Formel 3 DE 
16/09/14 

To uger efter, at han på Nürburgring havde vundet sin første sejr i den internationale, tyske ATS Formel 3 Cup, var Nicolai Sylvest tilbage i sin hurtige racerbil. Det skete på Lausitzring i det tidligere DDR, hvor den 17-årige racerkører fra Jægerspris endte med for første gang at skulle køre regnvejrsløb i Formel 3.
 

Det blev til to femtepladser, men Nicolai Sylvest formåede alligevel at forsvare sine positioner som nummer tre i Rookie-klassementet og som nummer fem i hovedmesterskabet.


Med over 50.000 tilskuere skulle Nicolai Sylvest også skrive mange autografer

Weekendens løb fandt sted i forbindelse med DTM-løbet på Lausitzring, der havde tiltrukket mere end 50.000 tilskuere, men også dårligt vejr med regn og tåge. Så megen tåge, at det første af weekendens tre Formel 3-løb måtte aflyses, da sigtbarheden var så lav, at banens redningshelikopter ikke var i stand til at lette.

Nicolai Sylvest havde haft en god tidtagning, hvor han blev noteret for sit hidtil bedste resultat i kampen mod stopuret – en tredjeplads. Men da man endelig var klar til at køre løb, var det første gang, at han skulle køre sin Formel 3-racer i decideret regnvejr!

”Vi startede efter safety car og efter nogle omgange blev løbet givet fri,” fortæller Nicolai Sylvest. ”Jeg holdt min tredjeplads, men midt i løbet kom jeg lidt for langt ud i et sving, så jeg kom ud i gruset uden for banen. Heldigvis kunne jeg holde gang i bilen, men jeg blev desværre passeret af to konkurrenter, så jeg sluttede løbet som femmer. Det var lidt ærgerligt, for mine omgangstider viste, at jeg godt kunne have endt i top 3.”

Da løbet var slut, kunne Nicolai Sylvests mekanikere og hjælpere imidlertid ikke finde den unge racerkører, men det viste sig, at han var blevet kontaktet af en af Audi Sports engineers fra DTM-serien.

”Han spurgte mig til banens beskaffenhed under de svære vejrforhold, og jeg fortalte ham om mine oplevelser, som bekræftede ham i teamets strategi for deres kører i DTM-løbet,” fortæller Nicolai Sylvest. ”Køreren var i øvrigt Edoardo Mortara, som er ham, der tidligere har kørt i min Formel 3-racer!”

Inden det sidste løb havde vejrguderne forbarmet sig og sørget for tørvejr, men derfor var heldet alligevel ikke med det unge Team Danmark-talent.

”Da jeg var kørt ud på gridden og holdt klar til fem-minutters signalet, begyndte det at ryge fra mit venstre forhjul,” forklarer Nicolai Sylvest. ”En armeret bremseslange var sprunget læk, og en mikroskopisk stråle med bremsevæske ramte den varme bremseskive.”


På gridden optagede teamets mekanikere pludselig den utætte bremseslange

”De fleste andre havde sikkert bare valgt at kaste håndklædet i ringen, men min far og mine mekaniker gik så i aktion. De fik skubbet bilen tilbage til pitten, og så tog min far fat i et andet team, der ellers selv havde to biler at holde øje med på gridden. Efter nogle minutter kom han forpustet tilbage med en ny fitting til bremseslangen, som mekanikerne hurtigt fik monteret, så jeg var klar til at kunne starte løbet fra pitten.”

Nicolai Sylvest startede så snart sidste mand havde passeret pitudkørslen og fik kort tid efter indhentet ham, og så begyndte han ellers at overhale konkurrenterne en efter en. Efter ti af de 23 omgange var han nået frem på femtepladsen, og så fulgte en række hurtige tider – hvor en af dem endda var den næsthurtigste i hele løbet - som gjorde, at han fik lukket hullet op til køreren på fjerdepladsen.


For første gang i karrieren kørte Nicolai Sylvest et regnvejrsløb i Formel 3

”To omgange mere og jeg var blevet firer, og havde jeg ikke haft en utæt bremseslange, var det hele endt helt anderledes,” siger Nicolai Sylvest. ”Det positive var, at jeg igen viste, at jeg har farten, og jeg fik heldigvis gode point til mesterskabet. Jeg ligger stadig som nummer tre i Rookie-mesterskabet og som nummer fem generelt.”

Allerede næste weekend skal han i aktion igen, når det gælder Formel 3-racet på Sachsenring. Det er en bane, som også bliver en udfordring for det unge talent, da Nicolai Sylvest aldrig før har kørt på banen. Samtidig er der kun 45 minutters træning forud før tidtagningen. ”Men mon ikke jeg klarer den?” smiler den unge kører fuld af selvtillid.

Med venlig hilsen
Jesper Sylvest


Læs mere om:
  • Nicolai Sylvest
  • Lausitzring
  • 14/09/14 - Lausitzring - Formel 3 DE
  •