Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

BGTC

Morten Dons snydt for British GT-sejr

British GT
Championship 

16/09/14 

Den 25-årige vestjyde, som i år har kæmpet med om topplaceringer i et af Europas hårdeste mesterskaber for GT-biler, havde overtaget rattet på Century Motorsport’s Ginetta G55 GT4 efter at medkøreren, norske Aleksander Schjerpen, havde kørt bilen fra en startplacering som nummer seks til en tredjeplads.
 

Efter pitstoppet var den skandinaviske duo i front, og Morten Dons kunne roligt opbygge en føring på syv sekunder. Kun et kvarter adskilte Dons fra sin første British GT-sejr, da en wishbone på forreste højre hjulophæng blev bukket.

- Bilen kørte helt eminent. Teamet havde ramt det perfekte setup, og Aleksander havde kørt et suverænt godt stint, fortæller Morten Dons, som blev ramt af samme defekt som ved løbet på Brands Hatch for to uger siden.

- Jeg havde opbygget en lille, men stabil føring, da jeg kunne mærke at det blev sværere og sværere at dreje til venstre. Efter et par omgange var forspringet væk, og bilen blev stort set umulig at køre, så jeg kørte i pit og parkerede bilen.


Det var en skuffet Morten Dons, der kunne rejse hjem uden en sejr i rygsækken
(Foto: Gripping Media ApS)

Det var en skuffet vestjyde, der kunne pakke køredragt og hjelm ned efter en ellers lærerig og spændende sæson på de britiske racerbaner:

- At udgå fra førstepladsen i et løb, hvor alting bare har fungeret … det er svært at udtrykke med ord. Skuffet er et mildt udtryk for den følelse, som jeg og resten af teamet står med. Jeg havde ønsket at slutte min første internationale GT-sæson med en sejr, men den må jeg have til gode. Heldigvis kunne teamet glæde sig over at have vundet teammesterskabet, da vores søsterbil overtog føringen efter os, og jeg er glad for at have været med til at sikre titlen.

Med sæsonen afsluttet kan Morten nu fokusere på at sikre budgettet til næste sæson, hvor ambitionen er at stille op i British GT’s topklasse, GT3, hvor biler som Audi R8, Ferrari 458 og Bentley Continental er på deltagerlisten. Der skal findes mange penge, men Struers racertalent er godt igang:

- Det er ikke småpenge, der kræves for at køre en sæson i en GT3-bil, men jeg føler mig absolut parat til at tage springet til en endnu hurtigere bil. Jeg har allerede et par spændende snakke i gang med potentielle emner, ligesom jeg også har haft møder med nogle eksisterende teams omkring en plads i deres biler.


Morten Dons førte an i GT4-feltet indtil en defekt satte en stopper for successen
(Foto: Gripping Media ApS)

- Om et par år er målet at kunne tjene penge på at køre racerløb, men indtil videre skal der investeres penge for at kunne køre nogle resultater hjem, så folk lægger mærke til mig. Jeg blev bestemt bemærket i søndagens løb, men det havde været endnu bedre hvis førstepladsen havde holdt hjem.

MortenDons.com

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Morten Dons
  • Donington Park
  • 14/09/14 - Donington Park - British GT Championship
  •