Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

Michael Rosenkilde/Rasmus Jørgensen holdt hovedet koldt

Danish Endurance
Championship 

14/09/14 

DEC - Danish Endurance ChampionshipVolkswagen Polo-mandskabet sejrede ved SuperDæk Padborg Prix
’To finish first, you first have to finish.’ Dette er et velkendt ordsprog indenfor motorsportens verden, og det levede Michael Rosenkilde/Rasmus Jørgensen, begge Middelfart, til fulde op til, da tredje afdeling af Danish Endurance Championship blev afviklet på Padborg Park. Over fem timer blev der kæmpet, og det var til slut mandskabet i den sorte Volkswagen Polo, som sejrede.
 

Michael Rosenkilde/Rasmus Jørgensen var oppe mod konstellationer, hvor enten bilerne var hurtigere eller hvor chaufførmandskabet havde andre fortrin. Men alligevel var det dem, som i sidste ende havde det største smil på læben, da pokalerne blev uddelt. Fem omgange var det forspring, som de havde, da det ternede flag faldt.


SuperDæk Padborg Prix udløste sejr til Rasmus Jørgensen og Michael Rosenkilde, som holdt hovedet koldt og vandt

Fra start var Dennis Holbæk Pedersen/Vagn Holbæk Pedersen, begge Bjert, hurtigst i deres Aquila-prototype, men de løb snart ind i tekniske problemer og måtte til sidst udgå efter bl.a. at have oplevet en olielækage. Peter Normann/Henrik Bollerslev, Rødkærsbro/Viborg, lå til at overtage føringen med deres hurtige Peugeot Spider, men et elektrisk problem, som ødelagde sikringer på stribe, sendte også gentagne gange deres bil i pit. Ti gange for at være helt præcis, og dermed endte de i det slagne felt.

Herefter opstod der en kamp om føringen mellem tre Renault Clio-mandskaber – endda en meget tæt kamp. Frankie Jørgensen/Johnni Andersen/Peter Madsen, alle Horsens, førte længe foran Jan B. Sørensen/Kristian Jepsen/Johan Blach, Thisted/København/Århus, men sidstnævnte trio kom pludselig i front, da de timede et tankstop perfekt samtidig med, at der blev sendt safety car på banen. Men siden blev Jan B. Sørensen/Kristian Jepsen/Johan Blach påkørt bagfra. Først af Frankie Jørgensen/Johnni Andersen/Peter Madsen, og siden af deres teamkammerater Anders Chr. Rasmussen/Nanna Hald Gøtsche/Peter Obel, Svendborg/Herlev/Kalundborg, og alle disse episoder sendte dem ud af topkampen.


Tre mandskaber som spillede hovedroller, men tabte ved SuperDæk Padborg Prix: 221 Sally Racing, hvis bil endte på taget. 307 Normann Racing, som havde flest pitstops af alle. 287 Horsens Racing, som blev noteret for bl.a. en stop-and-go-straf

I stedet var Nikolaj Møller Madsen/Anders Lund/Bjørn Smidt, Søndersø/Odense/Odense, i front, men også de fik problemer, da de måtte stoppe med en knækket trækaksel, og så var vejen banet for Michael Rosenkilde/Rasmus Jørgensen, som vandt.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 14/09/13 - Padborg Park - Danish Endurance Championship
  •