Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car

Klippegrund under First Stop SSC

Special Saloon 
10/09/14 

Oppe i Norge ligger en af Nordens absolut bedste asfaltbaner, nemlig Rudskogen Motorcenter. Hovedbanen på Rudskogen motorcenter er 3254 m lang, har en højdeforskel på hele 40 m, og den stejleste stigning er på hele 13 procent. Når man sammenholder det med, at en af kurverne på banen kaldes ”angstkurven”, så er man klar over, at det er en bane, der kræver sin mand at køre på
 

2013 var første gang First Stop SSC feltet besøgte banen, og der var rigtig mange rosende ord om selve banen. Dem der var deroppe i 2013 glæder sig til gensynet, dem der skal køre der for første gang er garanteret spændte, og mekanikere, hjælpere, fotografer og tilskuere kan se frem til en fantastisk flot kulisse for racerløb. Man finder banen på følgende koordinater: længdegrad 11˚ 15’ 43’’ E og breddegrad 59˚ 22’ 04’’ N, og man kan læse meget mere om banen på www.rudskogen.no


Rudskogen er en fantastisk flot bane i Rakkestad Kommune, herover ses indgangen til ”angstkurven”.
(Foto: Keld Dohm)

I forhold til First Stop SSC mesterskabet, så er det særlige ved løbet i Norge, at det giver dobbelt point, da løbet foregår i udlandet, dvs. der er virkelig noget at hente ved at gøre det godt i Norge, og der kan blive vendt op og ned på stillingen. Christian Siepmann har meldt meget klart ud, at han går efter det samlede mesterskab i år, og her kan Rudskogen gå hen og blive den afdeling der sikre ham mesterskabet, eller får det hele til at vælte. To af hans hårdeste konkurrenter til dette mesterskab er Martin Vedel Mortensen og Mikkel O. Pedersen. Både Christian Siepmann og Martin Vedel kender banen og gjorde det rigtig godt i 2013, hvorimod Mikkel ikke har kørt der før, så det er ganske uvist hvordan han vil klare sig.

Ud over det danske mesterskab, så er løbet på Rudskogen også anden afdeling af den Nordiske Cup, og her er der tæt kamp mellem de 2 nationer. Nordisk gruppe 1 føres af danske Frederik Holm, men Claus Christensen er meget tæt på ham, og meget tyder på at det skal afgøres mellem de to.

I Nordisk gruppe 2 har norske Christian Nilsen en solid føring med 63 point, og danske Christian Siepmann har 36 point på anden pladsen. Christian er tæt forfulgt af dels norske Gisle Vilen og danske Jørgen Hansen med hver 32 point, så her er der lagt op til ægte landskamp stemning.

Nordisk gruppe 3 er reelt et rent norsk opgør, da der ikke er nogen danskere der deltager. Dog er First Stop SSC repræsenteret af Tor Brynjelsen, der i flere år har deltaget i netop SSC.


I Nordisk gruppe 4 kan man se frem til tæt kamp mellem de Norske og Danske deltagere.
(Foto: Keld Dohm)

Nordisk gruppe 4 byder på en rigtig landskamp i stil med gruppe 2. I gruppe 4 er det p.t. danske Martin Vedel Mortensen der fører, men han har kun 10 point ned til norske Frode Egeland, der har yderligere 6 point til ligeledes norske Per Støldal. Hvis Martin vil genvinde det nordiske mesterskab i denne gruppe i år, så er der ikke plads til fejl eller problemer på Rudskogen.

Du kan finde mange flere detaljer om tidsplan, deltagere, andre klaser osv på www.racingnm.no. Det er en weekend, der er værd at se frem til.

First Stop SSC, www.specialsalooncar.dk
Keld O. Dohm


Læs mere om:
  • Rudskogen Motorsenter
  • 14/09/14 - Rudskogen Motorsenter - Special Saloon
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her