Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Citroën DS3 Cup

Kim Lund genvandt mesterskabet i Citroën DS3 Cup

Citroen DS3 Cup 
10/09/14 

Søndag eftermiddag kunne Kim Lund Johansen fejre et nyt mesterskab i Citroën DS3 Cup, da han på Ring Djursland sikrede sig de sidste nødvendige point med en tredjeplads i weekendens sidste løb.
Med syv sejre ud af ti mulige har den nu dobbelte mester ikke ligget på den lade side i denne sæson. Mesteren selv er også godt tilfreds med sæsonens udfald.
 

- Vi havde faktisk ikke selv regnet så meget på det, og jeg troede selv at det først ville blive afgjort ved finalen, men når det nu alligevel falder i hak før tid, så er det bare at nyde det, siger midtjyden, som ikke selv mener at han har haft det for let i år:

- Der har været et par løb, hvor jeg har fået lov til at stikke af fra feltet og tage en “let” sejr, men jeg synes faktisk at de fem forreste kørere i klassen ligger skræmmende tæt, og især Kallestrup har været en hård og fair konkurrent.


Kim Lund tog sit andet mesterskab i Citroën DS3 Cup
(Foto: Gripping Media ApS)

Weekendens to løb bød da også på spænding og hårdkogt action. Efter en tidtagning der gav Jacob Kallestrup en pole position med Jørgen Worthmann tæt efter, kunne man søndag formiddag se en tæt kamp om de første tre placeringer.

Lasse M. Sørensen lavede en kanonstart og førte feltet an, mens Kallestrup, Anders Rohde og Jørgen Worthmann fulgte tæt efter. Efter en bremsefejl ved Depotsvinget måtte Sørensen overgive føringen til Kallestrup, mens kampen om andenpladsen stod mellem Kim Lund og Anders Rohde.


Anders Rohde kæmpede med om sejrene, men uden held
(Foto: Gripping Media ApS)

Efter at have taget andenpladsen fra Anders Rohde, der også kortvarigt havde været i føring, satte Kim Lund tempoet op for at nå Kallestrup. Med fire omgange tilbage byttede de to midtjyder plads og Kim Lund kunne kørt over stregen som vinder for syvende gang i denne sæson.

- Vi havde valgt at køre med regnvejrsopsætning, fortæller Jacob Kallestrup, som måtte erkende at det ikke var det rigtige valg:

- Selvom banen var våd og vi kørte med regndæk på, så var den ikke våd nok til at køre med blød undervogn. Det havde Kim nok luret, og det kostede altså en sejr.

I andet heat var der igen race i højt niveau i toppen af feltet, hvor Jørgen Worthmann skød frem fra sin tredjeplads og tog føringen foran Anders Rohde. De to kørte i flere omgange meget tæt, og der var også kontakt mellem de to biler. Til sidst kunne Kallestrup presse sig mellem de to konkurrenter og starte et angreb på Worthmanns førsteplads.

Med få omgange igen var der for alvor fart i Rohde’s DS3-racer. Endda så meget fart at den eksisterende banerekord blev slået - omgangen efter parkerede den hvide Citroën DS3 i sandet for enden af start-mål-langsiden.

Kim Lund startede fra sjettepladsen og kæmpede en kamp for at nå op til de tre hurtigtkørende konkurrenter. Det var først hen imod slutningen at det lykkedes for ham, men Jørgen Worthmann havde succes med at lukke af for den noget mere erfarne konkurrent. Dermed kunne slagteren fra Haderslev køre i mål på andenpladsen efter en noget dominerende Kallestrup og lige foran Kim Lund.


Efter en rulletur i træningen gav Lasse M. Sørensen fuld gas resten af weekenden
(Foto: Gripping Media ApS)

- Ja, der var et tidspunkt hvor Jørgen og jeg kørte side om side ned ad langsiden, og jeg må indrømme at jeg gav ham plads, så det ikke endte i et brag - men det var kun fordi han sponserede frokosten i denne weekend, lød det spøgefuldt fra Kim Lund.


Jørgen Worthmann gav sig ikke uden kamp, men måtte dog nøjes med en andenplads
(Foto: Gripping Media ApS)

Selvom førstepladsen i mesterskabet er sikret, bliver der rigeligt med racerløb at se, når DM-finalen skal køres på FDM Jyllandsringen om tre uger. Kampen om andenpladsen og tredjepladsen er ualmindeligt tæt, og blot ét point skiller Kallestrup og Worthmann - også når de to dårligste resultater er sorteret fra. Kallestrup glæder sig:

- Kim Lund tog mesterskabet igen i år, og det er fortjent. Han har været hurtig sæsonen igennem, og med en nul-weekend for mig havde jeg nok afskrevet førstepladsen på forhånd. Nu gælder det andenpladsen, og Worthmann får den ikke forærende!

Citroën DS3 Cup

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 07/09/14 - Ring Djursland - Citroen DS3 Cup
  •