Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Citroën DS3 Cup

Mester igen!

Citroen DS3 Cup 
09/09/14 

Søndag kunne Kim Lund kåres som dansk mester i Citroën DS3 Cup, da han i weekendens to heat sikrede sig nok point til ikke længere at kunne fratages mesterskabet.
Der var også god fart i bilen under søndagens to heat, men lørdag så det ikke ud til at de store resultater var på vej. Under træningen var der problemer med køleren, og i tidtagningen var dækstrategien ikke helt i top. Ser man på tiderne, var der nu ikke noget galt med niveauet - fra nummer to til nummer seks var der under ét sekunds forskel.
 

Søndag morgen kl. 9.00 gik starten på en regnvåd bane, der langsomt tørrede op. Her kunne Kim langsomt kæmpe sig frem mod førstepladsen, og i takt med at konkurrenterne sloges indbyrdes eller med det drilske underlag, kunne Kim til sidst tage sejren foran Jacob Kallestrup.


Kim Lund Johansen har vundet sit femte Danmarksmesterskab som racerkører
(Foto: Gripping Media ApS)

- Det var et godt og hårdt løb, og jeg kom på ingen måde let til noget. Jacob er en hård, men fair konkurrent, så det var en god fornemmelse at kunne overhale ham, sagde Kim Lund efterfølgende.

Igen over middag kunne Kim Lund gøre klar til opkørsel; denne gang fra sjettepladsen. Mens et par af de andre forankørende fik held til at stikke af, måtte Kim Lund arbejde sig fra en fjerdeplads og frem til Jørgen Worthmann på tredjepladsen. Her ventede flere omganges hård kamp, hvor Kim flere gange lod den sønderjyske slagtermester “overleve” - ingen af de to kamphaner ville give sig under bremseduellerne, og det kunne hurtigt have endt galt:


Den rød/gule Citroën DS3 blev vinder for andet år i træk
(Foto: Gripping Media ApS)

- Jørgen kørte et super løb, og han er lige præcis iskold nok til at vi begge kunne være endt i sandet - men jeg bakkede altså af en gang eller to … nok mest fordi han havde bestukket hele feltet med frisklavede grillpølser til frokost, griner Kim Lund, der kunne indtage tredjepladsen efter Worthmann og en sejrende Kallestrup.

Efterfølgende måtte Citroën DS3 Cup’ens arrangør til regnemaskinen for at se pointstillingen efter. Det viste sig, at Kim Lund nu ikke længere er til at slå i mesterskabsstillingen, heller ikke når de to dårligste resultater er slettet fra stillingen. Det vakte naturligvis begejstring i teamet:

- Kan man være andet end glad, når man vinder mesterskabet igen? For spændingens skyld kunne vi godt have ventet til finaleløbet, men nu kan vi til gengæld sørge for en ordentlig fest, både på banen og blandt sponsorerne, i den sidste løbsweekend.


Mesterskabet blev ikke vundet uden modstand
(Foto: Gripping Media ApS)

- Det har været en stærk sæson. Vi har ikke været ramt af den samme mængde problemer som sidste år, men til gengæld har konkurrencen været noget hårdere. Havde Kallestrup ikke siddet over løbet i Norge, kunne situationen have været en helt anden. Jeg glæder mig til at vi kan lave et par gode racerløb igen på Jyllandsringen - vi kører stadigvæk for at vinde racerløb, uanset hvor mange point der er på kontoen.

Madbull Racing - www.madbull.dk

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 07/09/14 - Ring Djursland - Citroen DS3 Cup
  •