Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Testløb gav pokal

DM Rally 
08/09/14 

Lørdag den 6. september blev 5. afdeling af Danmarksmesterskabet i rally kørt i Odder og for Jens Møibæk fra Roslev og Christian Fisker fra Østbirk skulle løbet egentlig bare have været et testløb som optakt til næste afdeling af minirallysyd-turneringen. Men pludselig stod mandskabet i den røde gamle Volvo som vindere af klasse 6. Klassen er ellers domineret af langt nyere, lettere og teknisk-overlegne biler, men alligevel lykkedes det teamet at køre fra de andre.
 

Rallyet bestod af 4 krævende hastighedsprøver, som alle skulle køres 3 gange og Jens og Christian skulle starte sidst. Desværre indhenter de en konkurrent 2 kilometer før mål på første hastighedsprøve, hvilket helt automatisk giver et tidstab og på anden hastighedsprøve punkterer bilen på venstre forhjul godt 1 km før mål. Der var ikke lang køretid til næste hastighedsprøve, men det lykkedes at skifte hjulet på kun 2,5 minut og komme videre uden tidsstraf. Nu var der ikke andet for, end at presse bilen til yderste og holde fuld koncentration, for der var ikke plads til yderlige spildtid.


Den røde Volvo var flyvende til DM-rally i Odder
(Foto: Bent Frederiksen - Fotoamateur.dk)

Efter de 8 af de i alt 12 hastighedsprøver havde teamet fået pænt luft ned til nr. to klassen. Men det kunne ikke hjælpe noget at slappe af, så den sidste etape skulle også gennemkøres med fuld koncentration. Der blev monteret lygtebom med 4 store projektører, da der var risiko for regn om aftenen, hvis der skulle opstå ventetid, skulle der måske køres i mørke. Det viste sig dog hurtigt, at den øgede vindmodstand fra lygterne sænkede farten betragteligt. Uheldigvis kom der hverken regn eller mørke, så lygterne kom ikke i brug.

Da sidste hastighedsprøve var gennemført tjekkede Jens tiderne på sin telefon og det viste sig, at der kun var sølle 3/10 sekund ned til nr. to efter mere end 1 times samlet køretid i løbet af dagen. Men der skulle stadig holdes fuld fokus i bilen, da et rally først bliver afgjort, når bilerne tjekker ind til sidste tidskontrol, som var ved mål i Odder centrum og en tidsstraf på ruten vil hurtigt kunne spolere det hele, men sejren holdt helt i mål. Klassesejren rakte også til en andenplads i division D, som resulterede i en flot pokal.

Den største trumf på dagen var dog, at teamet blev kåret som løbets publikumsfavorit. At vinde publikums hjerter med kørslen på hastighedsprøverne varmer helt utroligt meget og viser endnu engang, hvor vigtige de ældre biler er i rallysporten.

Så med en ny pokal til samlingen og et minde om et godt arrangeret rally rigere, er teamet nu mere end klar til næste afdeling af minirallysyd-turneringen. Løbet køres 20. september i området omkring Horsens og Christians hjemby Østbirk med rallycentrum på Bygholm Landbrugsskole.

Møibæk Motorsport


Læs mere om:
  • Aarhus
  • 06/09/14 - Aarhus - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: