Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Citroën DS3 Cup

Nye topplaceringer til Jacob Kallestrup

Citroen DS3 Cup 
08/09/14 

Viborg-køreren Jacob Kallestrup er nu for alvor med i kampen om topplaceringer i årets Citroën DS3 Cup.
På trods af en løbsweekends fravær pga. gymnasieeksamen kan Jacob Kallestrup efter weekendens løb på Ring Djursland se tilfreds frem til DM-finalen på FDM Jyllandsringen om tre uger. Med en første- og andenplads er midtjyden nu på kurs mod andenpladsen i mesterskabet.
 

Allerede i forrige weekend var den unge kører godt på vej mod succes, da han på FDM Jyllandsringen også tog en første- og andenplads i den franske mærkeklasse. I denne weekend startede tidtagningen da også med et godt resultat - pole position.


Jacob Kallestrup tog en sejr og en andenplads på Ring Djursland
(Foto: Gripping Media ApS)

- Det har hjulpet lidt at få skolearbejdet skubbet ud af hovedet, så nu er der fokus på at være bedst muligt forberedt til løbene frem for eksamen, fortæller Jacob Kallestrup, der var godt et halvt sekund hurtigere end nærmeste konkurrent i tidtagningen.

Første løb blev kørt søndag, og her formåede Jacob ikke at udnytte sin startplacering. Til gengæld overtog han føringen midt i løbet, hvor de forankørende konkurrenter forbremsede sig og efterlod plads til den sort-grønne Citroën DS3 Cup-bil.

- Føringen holdt ikke hele vejen, for vi havde satset på et regnsetup, men banen var slet ikke våd nok til at den noget blødere opsætning gav pote - tværtimod, siger Jacob.


- Der er godt med fart i Jacob hans Citroën DS3 Cup-racer
(Foto: Gripping Media ApS)

- Derfor måtte jeg slippe Kim Lund forbi hen imod slutningen af løbet. Jeg forsøgte at gøre mig bred og holde ham bag mig, men på et tidspunkt må man også acceptere når der bare ikke er fart nok i bilen.

I det næste løb blev andenpladsen forbedret. Startende på femtepladsen fik Jacob en imponerende god start og skød frem til tredjepladsen allerede på første omgang. Et par omgange senere kunne han overhale Anders Rohde på andenpladsen, og godt midtvejs i løbet kunne Jørgen Worthmann ikke længere holde den angrebslystne midtjyde bag sig.

Selvom Worthmann ikke slap taget i den hurtige Citroën DS3 racer fra Bojsen Biler, kunne Jacob køre ubesværet over målstregen som vinder af weekendens sidste løb. Det var da også en godt tilfreds kører, der efterfølgende kunne reflektere over situationen:


En glad viborgenser
(Foto: Gripping Media ApS)

- Jeg er godt tilfreds, for at sige det pænt. Vi har virkelig fundet fart i bilen siden sommerferien, og det har været nogle gode løb. Godt nok bliver jeg ikke mester, men jagten er bestemt sat ind på andenpladsen. Der er kun ét point mellem Jørgen Worthmann og mig, så vi kommer til at kæmpe om det på Jyllandsringen.

Der er tre uger til årets sidste løb i Citroën DS3 Cup. Det bliver kørt på FDM Jyllandsringen den 27-28. september.

Jacob K Racing - www.jacobkracing.dk

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 07/09/14 - Ring Djursland - Citroen DS3 Cup
  •