Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Suzuki Motorsports kørere kan vinde to Danmarksmesterskaber på samme dag

DM Rally 
05/09/14 

Suzuki Motorsport står med en enestående mulighed for at sikre sig hele to Danmarksmesterskaber på samme dag, når årets næstsidste afdeling af Danmarksmesterskabet i rally skal køres den 6. september omkring Odder. Kenneth Madsen/Henrik Dernoff (Ruds Vedby/Ringsted) har mulighed for at score deres tredje Danmarksmesterskab i træk i Tunet National, ligesom Kasper Nyman/Dan Johannsen (Vejen/Vejen) også kan tage DM-guldet i Standard National.
 

”Jeg har ikke de bedste minder fra dengang, hvor jeg sidste gang kørte ved Odder,” siger Kasper Nyman. ”Det var i 2007, og vi kunne blive Danmarksmestre, hvis bare vi kom i mål. Men jeg stod af tre kilometer før mål på den sidste prøve, hvor vi førte med et halvt minut. Heldigvis er det ikke noget, som sidder i baghovedet, for der skete ikke noget. Vi holdt bare 2-300 meter ude på en mark og sad fast.”


Kasper Nymann håber på bedre held end ved sin seneste start i Odder
(Foto: Flemming Jensen)

Kasper Nyman/Dan Johannsen har haft tre DM-starter sammen i denne sæson, og hver eneste gang er det endt med maksimumpoint til dem i Standard National.

”Det er ved at være længe siden, at vi har været ude at køre, men jeg er glad for, at der bliver afviklet rallyshow fredag aften, så vi kan komme lidt i gang igen,” siger Kasper Nyman. ”Hvis vi vinder divisionen denne her gang, så kan vi vinde DM. Vi skal holde bilen til ilden, hvis det skal kunne lade sig gøre.”

”Vi vil prøve at køre lige så stærkt som hidtil. Men det bliver spændende at se, hvordan vejret bliver, for vi har kun kørt DM-rally med denne her bil i tørvejr. Vi har kørt et minirally i regnvejr, så det er ikke noget, vi vil være bange for.”

Mens Kasper Nyman har deltaget i Rally Odder, har Kenneth Madsen ikke været i aktion tidligere i området.

”Jeg kan huske, at jeg har været ude i området for at være tilskuer, og de gange, hvor jeg var det, var det bare regnvejr. Jeg håber, at det bliver lavet om på det,” siger Kenneth Madsen. ”Jeg kender ikke noget til prøverne, men jeg har hørt, at de skulle være gode, og det glæder jeg mig til.”

Kenneth Madsen/Henrik Dernoff er de seneste to år blevet Danmarksmestre i Tunet National og har mulighed for at score et hattrick, selv om der stadig resterer en DM-afdeling efter Rally Odder. Men løbet kommer også til at give en udfordring, da Benny Pedersen/Mette Felthaus vender tilbage.


Det kan blive til et hattrick for Kenneth Madsen og Henrik Dernoff

”Det bliver dejligt at få dem med. Sidste gang kørte vi begge helt ude, hvor det godt kunne have vendt rundt. Jeg håber på, at vi kan få sådan en dyst igen,” siger Kenneth Madsen, der dog også har sin DM-føring at tænke på.

”Nu er vi nået dertil, hvor vi skal til at have sikret os titlen, hvis vi kan det. Jeg vil gerne køre om kap med ham, men det ville være dumt at holde inde på en mark og udgå. Vi ser, hvordan tempoet er. Hvis tempoet er så højt, at vi kommer til at køre på grænsen, så holder vi måske lidt igen. Men jeg vil ikke bare fedtspille. Vi vurderer lige, hvor meget fart vi har på.”

Suzuki Motorsport
Anders Lysen


Læs mere om:
  • Aarhus
  • 06/09/14 - Aarhus - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: