Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 3 German

Nicolai Sylvest vinder sensationelt Formel 3-løb på Nürburgring

Formel 3 DE 
03/09/14 

Nicolai Sylvest var i weekenden til start på den legendariske tidligere Formel 1-bane Nürburgring ved Köln, hvor femte afdeling af den internationale tyske ATS Formel 3 Cup blev kørt, og her kunne det 17-årige Team Danmark-talent fra Jægerspris for første gang i karrieren krydse målstregen som vinder af et Formel 3-løb.
 


For første gang i karrieren vandt Nicolai Sylvest et Formel 3-løb.

Forud var gået en næsten to måneder lang sommerpause, hvor eneste køretekniske forberedelse var en time med prøvestarter på FDM Sjællandsringen, hvor et nymonteret system til at forbedre starterne skulle testes

Da den første træning blev kørt torsdag på Nürburgring, var der ingen tvivl om, at Nicolai Sylvest lige skulle i gang igen, da han på syvendeplads manglede 1,9 sekunder op til hurtigste kører, men en række ændringer på setuppet gjorde underværker, og alle de andre teams fik sig en stor overraskelse, da den unge danskers navn var øverst på tidtagningsskærmen med to tiendedeles forspring til næste mand. Under den tredje af de fire træninger var den unge kører imidlertid uheldig.

”På min første flyvende omgang på nye dæk kom jeg lidt for langt ud på curben. Bagenden skred ud, og jeg kørte baglæns ind i en dækvold på modsatte side af banen,” fortæller Nicolai Sylvest.


Jublen var stor hos Nicolai Sylvests mekanikere.

”Udover diverse hjulophæng og spoiler blev hvad værre var også indsugningsmanifolden som er i kulfiber beskadiget. Der var samtidig kommet skidt ind i motoren, så det var nødvendigt at få motoren checket hos tuningsfirmaet Spiess, som lå 320 kilometer fra banen.”

Motoren blev afmonteret, og teammedlem fragtede den så de 320 kilometer sydover, hvor Spiess’ teknikere ville stå klar til at efterse motoren og montere den med en ny indsugningsmanifold, alt imens det øvrige team gik i gang med at arbejde med de andre skader på bilen. Klokken et om natten var motoren tilbage, og sidst på fredagen havde man fået samlet bilen igen. Fredagens træning måtte man stå over, og funktionstesten måtte Nicolai Sylvest derfor vente med at gennemføre til tidtagningen lørdag morgen.

”Bilen kørte uden problemer, og jeg sluttede tidtagningen med en placering som sjettehurtigst, hvilket var godkendt under de betingelser, vi deltog under,” siger Nicolai Sylvest, der med hurtig og stabil kørsel i lørdagens heat for tredje gang i denne sæson fik kørt sig på podiet med en tredjeplads, ligesom han blev kåret som bedste rookie.

I søndagens første løb kom den sensationelle sejr så i hus. En god start sendte Nicolai Sylvest frem på fjerdepladsen, og en efter en blev de forankørende passeret, og da der manglede ti minutter af heatet, lå han på førstepladsen. Trods pres bagfra lykkedes det ham med hurtige og konstante tider at komme først i mål.

”Dette er bare det største resultat i hele min karriere, og det fede ved det var, at jeg kørte mig til det og klarede presset,” siger en glad Nicolai Sylvest. ”Jeg er hele mit dygtige team dybt taknemmelig for det ekstra store arbejde de har gjort for at få klargjort og give mig en god bil at køre i trods det store uheld.”


Sejren er i hus - Nicolai Sylvest jubler.

I søndagens sidste løb skulle der køres på en meget regnfuld og våd bane – en stor udfordring for Nicolai Sylvest, der aldrig tidligere havde kørt Formel 3-løb under sådanne forhold. Alligevel lykkedes det ham at være hurtigst af alle, da to tredjedele af heatet var kørt, og hans femteplads var godkendt.

”Det var en super weekend,” siger Nicolai Sylvest. ”Jeg forsvarede min tredjeplads i Rookie-konkurrencen, beholdt min femteplads i mesterskabet, men hentede ind på køreren som er på den samlede fjerdeplads i mesterskabet.”

Næste udfordring for den unge nordsjællænder foregår den 13.-14. september, hvor han skal deltage i sjette afdeling af ATS Formel 3 Cuppen, som køres i forbindelse med DTM-afdelingen på Lausitzring, hvor der forventes at komme i omegnen af 100.000 tilskuere.

Sylvest Motorsport


Læs mere om:
  • Nicolai Sylvest
  • Sylvest Motorsport
  • Nürburgring
  • 31/08/14 - Nürburgring - Formel 3 DE
  •