Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Benny Pedersen har gode rallyminder fra Odder

DM Rally 
03/09/14 

Lørdag afvikles årets Stilo Rally Odder 2014, og det kommer til at ske i en del af Østjylland, hvor mange af deltagerne i feltet har rigtig gode minder.
Det gælder eksempelvis den tidligere Danmarksmester Benny Pedersen, Gørding.
 

”Sidste gang, jeg kørte et løb i Odder, vandt jeg generelt,” siger Benny Pedersen. ”Det var godt nok et minirally, men i min lille Peugeot 106 slog jeg da Max Christensen i en firhjulstrukket Subaru. Jeg glæder mig virkelig meget til at være tilbage.”

Benny Pedersen har siddet over i de to seneste runder af DM-turneringen i rally efter et voldsomt motorhavari i Rally Læborg Autohandel.


Når Benny Pedersen har fået sin trækaksel, er han klar til at starte i årets Stilo Rally Odder 2014, som køres den 6. september.
(Foto: Morten Alstrup)

”Det var ikke meningen, at motoren skulle springe i luften,” siger han. ”Efter prøve 4 kom der lidt olie ud af et ånderør, men det virkede ikke til, at motoren havde brugt ret meget olie. Vi toppede op, men problemet var, at den havde brændt et stempel på en cylinder, men da den så også gjorde det på cylinderen ved siden af også, tømte den motoren for olie. Der gik en plejlstang til, som bankede hul i motorblokken.”

Motoren er blevet samlet, og 2011-mesteren har da også været ude at køre et mindre rallysprint, men løb her ind i en anden teknisk defekt, som har givet ham visse udfordringer op til Stilo Rally Odder 2014.

”Jeg havde været ude at køre rallysprint i regnvejr, og så knækkede der en trækaksel,” forklarer Benny Pedersen. ”Da vi bestilte en ny trækaksel i Frankrig, var det lige præcis på det tidspunkt, at man begyndte sommerferien i Frankrig, så der er ikke kommet nogen ny trækaksel frem. I sidste weekend tog vi så en beslutning om at få produceret nogle aksler herhjemme, og med lidt held kan jeg havde to nye aksler torsdag. Så skal de bare skrues på, og det tager ikke mange minutter at få det gjort.”

Benny Pedersen kan – om nødvendigt – også tage fredagen til brug, for selv om der fredag aften afvikles et rallyshow, er det først lørdag, at Stilo Rally Odder 2014 starter for alvor. Der skal afvikles fire forskellige hastighedsprøver, der hver skal køres tre gange, og det hele kommer til at tage bare syv timer fra klokken 13.00 til klokken 20.00.

”Det er en god måde at køre rally på i Danmark, for det er med til at reducere nogle af udenoms-omkostningerne for os deltagere,” siger Benny Pedersen, som har Mette Felthaus, Horsens, som observatør.

Aarhus Automobil Sport

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Aarhus
  • 06/09/14 - Aarhus - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: