Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

Jan Magnussen vandt på Jyllandsringen

DTC 
31/08/14 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipTelesikring Racings Jan Magnussen vandt lørdag finalen i femte afdeling af Auto-G Danish Thundersport Championship og generobrede føringen i kørernes mesterskab. Jan Magnussen sikrede sig desuden poleposition til søndagens løb.
 

To førstepladser og en andenplads blev det til for Jan Magnussen, som lørdag høstede masser af point til sig selv og Telesikring Racing i femte afdeling af Auto-G Danish Thundersport Championship. Teamkollega Patrick Egsgaard mødte imidlertid udfordringer på Jyllandsringen.


(Foto: Magnussen Racing Experience)

— Det er næsten så godt, som det kan blive, lød det fra en yderst tilfreds Jan Magnussen efter løbet.

Jan Magnussen lagde ikke skjul på, at han gerne ville have lavet hattrick, men i lørdagens første kvalifikationsheat måtte han efter en hård kamp imidlertid nøjes med at blive nummer to.

— Vi kørte ud på slicks, og da det begyndte at regne midt under løbet, tabte jeg for meget fart. Jeg ved ikke, om de andres tørvejrssetup var bedre i regnvejr end vores, men jeg kunne i hvert fald ikke følge med, forklarede racerkøreren, som tabte kampen til en hurtig Mikkel C. Johansen.

Rivalen, Casper Elgaard, som ellers havde nappet mesterskabsføringen fra Magnussen i fjerde afdeling, havde en historisk skidt dag med henholdsvis en sjetteplads, tiendeplads og et ikke fuldført heat. Århusianeren måtte således give førerpositionen tilbage til Jan Magnussen, hvilket var lige efter Magnussens plan.

— Jeg bliver nødt til at få så stort et forspring som muligt, da jeg misser syvende afdeling af mesterskabet i Norge og dermed en masse potentielle point, forklarede Jan Magnussen.

Det skiftende vejr betød, at både andet kvalifikationsheat samt finalen blev kørt på regnvejrsdæk, og i begge løb viste Jan Magnussen sig fra sin mest suveræne side. I andet heat kæmpede han sig op gennem rækkerne fra en syvendeplads, mens han i finalen lå suverænt i front fra start til slut.


(Foto: Magnussen Racing Experience)

Telesikring Racings anden kører, unge Patrick Egsgaard havde en mere udfordrende lørdag end sin teamkammerat. Det startede ellers lovende med en placering som henholdsvis firer og sekser i træningerne, og den unge esbjerggenser kvalificerede sig desuden til Superpole.

— Men her kiksede jeg et gearskifte og måtte starte første kvalifikationsheat fra en tiendeplads, forklarede Patrick Egsgaard.

— Jeg kom godt fra start, men stødte så sammen med en konkurrent, mistede en masse placeringer og måtte kæmpe mig tilbage igen, hvilket ikke blev nemmere af, at det begyndte at regne.

I andet kvalifikationsheat gik det endnu værre, da Patrick Egsgaard røg af banen sammen med en konkurrent, og uden mulighed for at komme tilbage på asfalten igen ved egen hjælp, kunne han kun sidde bag rattet og overvære konkurrenterne køre løbet færdigt.

Patrick Egsgaard nåede lige netop at få sin bil klar til finaleløbet, hvor han drønede ind på banen få sekunder inden bommen blev lukket.

— Kæmpe tak til teamet, som knoklede for at få rettet bulerne ud. Jeg havde faktisk opgivet at komme på banen, men sad klar i bilen, da de pludselig skubbede mig ud af garagen. Så var vi klar igen, forklarer Patrick Egsgaard, som altså gik videre fra femte afdeling med to 14. pladser og et ikke fuldført heat.


(Foto: Magnussen Racing Experience)

Kvalifikationen til sjette afdeling af Auto-G Danish Thundersport Championship fandt også sted lørdag, og her gik både Jan Magnussen og Patrick Egsgaard videre til Superpole.

Jan Magnussen sluttede etter og kan således starte helt i front i søndagens første kvalifikationsheat, mens Patrick Egsgaard kan køre af sted fra en ottendeplads.

Efter femte afdeling af Auto-G Danish Thundersport Championship har Jan Magnussen generobret føringen i kørernes mesterskab fra rivalen Casper Elgaard og har med 233 point et forspring på 31 point. Patrick Egsgaard rykker et par pladser ned og holder med 71 point nu en 11. plads i mesterskabet.

Telesikring Racing fører fortsat teammesterskabet med 304 point og 102 point foran Stark Racing.

Telesikring Racing


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 31/08/14 - Jyllandsringen - DTC
  •