Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Historisk motorsport

Sidste historiske løb på dansk jord i år

Historisk 
30/08/14 

Ring Djursland 6.-7. september
Der bliver masser af action på Ring Djursland næste weekend, når de historiske racerbiler bliver sluppet løs på banens nye asfalt: De historiske formel-, 65-, 71- og 76/81-klasser bliver suppleret af Youngtimer Cup, Syver Race og Citroën DS Cup, så der bliver noget for enhver smag.
 

I 65-klassen fører Cortina Racings Martin Berner mesterskabet så suverænt, at han med lidt held kan sikre sig DM-titlen allerede på Ring Djursland. Ude på banen vil Christian Vølding i den lynhurtige Lotus Elan dog være kandidat til heatsejrene – hvis da ikke Palle B. Pedersen i den vævre Ginetta G4 kan spille ham et puds? Men 65-klassen er bred denne weekend, og spænder lige fra førkrigs-MG'er til kæmpe Ford Falcon. Der bliver meget at holde øje med!


71-klassen er altid god for en tæt dyst: Her ved Copenhagen Historic Grand Prix for en måned siden
(Foto: viaretro.com)

I 1971-klassen spiller japanerne med musklerne i den store klasse: Hele tre af de flotte og vellydende 240Z er med i ilden, og de bliver meget svære at slå. Selvom BMW'erne selvfølgelig vil prøve det bedste de har lært! I klassen under 1300 er der også spænding: Villy Nielsen fører mesterskabet i sin Mini Cooper, men klassens nye Cooper med Christian Seland bag rattet går også stærkt, og det bliver tæt imellem de to.

Weekendens største felt er Youngtimer Cup, og det er formentligt her weekendens drabeligste kampe i de ældre biler vil udspille sig: BMW gør det godt i alle divisionerne, men hvilken bil og kører der står øverst på listen efter søndagens sidste heat er et rigtigt godt spørgsmål.

I 76/81-klassens skal de hurtigste findes blandt de ældste, men magtkampen bølger frem og tilbage: Bliver det Porsche 911 eller Ford Escort? Kom selv og se med!

Claus Ebberfeld
ViaRETRO.com


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 07/09/14 - Ring Djursland - Youngtimer Cup
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her