Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ADAC Formel Masters

Mikkel Jensen skal forsvare mesterskabet på Nürburgring

ADAC
Formel Masters 

29/08/14 

Det danske formeltalent Mikkel Jensen er blevet optaget i Team Danmarks elitetrup og drager i denne weekend til Nürburgring, hvor han skal forsvare mesterskabsføringen i det benhårde ADAC Formel Masters.
 

Der venter Formula Racing-kører Mikkel Jensen en udfordrende weekend, når han lørdag og søndag skal kæmpe mod nogle af Europas bedste juniorkørere på den tyske Formel 1-bane Nürburgring. Den 19-årige århusianer fører suverænt mesterskabet ADAC Formel Masters, men ifølge hovedpersonen selv er sejren langtfra i hus.


(Foto: Formula Racing)

— Der er tre løbsweekender og i alt ni løb endnu, og jeg kan sagtens nå at blive overhalet, så derfor er strategien fortsat at vinde så mange løb som muligt, lyder det ganske enkelt fra Mikkel Jensen.

Mikkel Jensen har foreløbig taget fem sejre ud af femten mulige, hvilket har positioneret den unge århusianer som en af de mest lovende kørere i den tyske formelserie. Mikkel Jensen fører serien med 226 point og 54 point foran ærkerivalen, tyske Maximilian Günther.

ADAC Formel Masters anses som et springbræt til Formel 3, og der køres på berømte europæiske racerbaner som eksempelvis denne weekends slagmark, den tyske Formel 1-bane Nürburgring.

— Nürburgring er helt klart en af mine yndlingsbaner, ikke mindst fordi det er en meget hurtig, men også en utrolig varierende og teknisk krævende bane, lyder det fra Mikkel Jensen.

— Jeg kørte test på Nürburgring med resten af serien i marts måned, og da var jeg hurtigst af alle kørere. Man kan aldrig konkludere noget på en test, men jeg synes da, at vi har en lovende indikation for weekenden.


(Foto: Formula Racing)

Mikkel Jensen har i 2014 indgået et strategisk samarbejde med Formula Racing, hvor målet er en plads i Formel 3 i den kommende sæson. I ADAC Formel Masters kører han for det østrigske Neuhauser Racing.

De overbevisende resultater i årets sæson har desuden betydet, at Mikkel Jensen er blevet optaget som eliteatlet i Team Danmark. En trup, hvor også Formula Racings anden unge racerkører, Mikkel Mac, befinder sig.

– Det er fantastisk, når nogen anerkender ens arbejde, og jeg kan direkte forbedre mine præstationer gennem de fordele, som Team Danmark giver mig, lyder det fra Mikkel Jensen.

Som eliteatlet hos Team Danmark kan man blandt andet gøre brug af forbundets fysiske trænere og sportsfysiologer, ligesom der er gratis adgang til Fitness.dk-træningscentre samt Team Danmarks egne elitecentre.

Sportschef: Mikkel har et stort potentiale

Udvælgelsen af de unge racertalenter foretages i samarbejde med Dansk Automobil Sports Union, hvor der i særdeleshed er blevet lagt mærke til Mikkel Jensen, som først debuterede i en gokart som 15-årig og aldrig havde deltaget i et internationalt løb, da han i 2013 debuterede i en racerbil.

— Mikkel er et eksempel på man kan nå langt, selvom den nærmest obligatoriske kartingbaggrund i nogen grad mangler i hans tilfælde, siger DASU's sportschef Bo Baltzer Nielsen.

— Mikkel har vist sig som en yderst seriøs og hårdtarbejdende ung racerkører, og jeg er overbevist om, at han har et stort potentiale.


Læs mere om:
  • Nürburgring
  • 31/08/14 - Nürburgring - ADAC Formel Masters
  •