Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rallycross - DM

DC Racing.. alle gode gange 3 og hattrick på Nysumbanen

Rallycross - DM 
28/08/14 

Tiden var nu kommet til "semifinalen", som blev afholdt på Nysumbanen d. 23-24/8. Lørdag startede stille og roligt med to gange træning. Da der havde regnet meget natten til lørdag, var banen våd og meget glat. Da Dennis skulle i gang med anden omgang træning, begyndte der at regne. Dennis valgte derfor kun at køre de tre omgange træning og derefter køre i teltet igen
 

Tidtagningen blev kørt i skiftende vejr. Lidt regn her og der vil altid påvirke tiderne. Dette kunne også ses i tidtagningen. Dennis valgte at køre tidtagning som en af de første i hans klasse. Det blev til en tid som fjerde hurtigst i klassen og fjerde hurtigst af alle.


(Foto: Hoffmann Foto)

Dennis kørte sig til en tid, så han skulle starte i anden sidste heat. Her skulle Dennis køre mod Mikkel Jespersen, Ulrik Linnemann og Per Nielsen. Da der kom et stort regnskyl i 1. indledende, var banen blevet meget våd. Næsten alle kørte i mudder til sidespejlene. Dennis kommer sidst ud af starthullet, men kommer hurtigt med, da Ulrik og Mikkel kæmper om anden pladsen. Her ser Dennis muligheden for at komme foran de to kæmpende og ligge sig lige efter Per. Efter to omgange kommer Dennis foran Per og Dennis skal nu forsøge at lave et forspring til de andre. Da målflaget kommer ud, fortæller speaker Kristian, at Dennis ikke havde taget jokerlap. I ren forvirring tager Dennis en omgang mere, men må erkende, at han har talt fejl. Dennis får derfor en tidsstraf på 30 sekunder.


(Foto: Hoffmann Foto)

På trods af tidsstraffen havde Dennis ikke kørt den langsomste tid på dagen. Dennis skulle nu køre 2. indledende heatrunde mod Dennis Rømer, Tov Kaasin (N), Jacob Schnoor og Lars Nielsen. Tov tager starten med Dennis Rømer og Jacob lige efter sig. I første sving ligger Dennis firer. Dennis kommer foran Jacob og skal nu hente ind på Rømer. Dennis tager Rømer i jokerlap, så nu var der kun Tov tilbage. I sidste sving inden mållinjen forsøger Dennis at overhale Tov. De kommer over mållinjen næsten samtidig, men Tov er lige et splitsekund hurtigere end Dennis.


(Foto: DC Racing)

Dennis havde nu kørt en god tid ind og lå nu 5. i klassen. 3. indledende blev kørt mod Emil Nielsen, Dennis Rømer og Erling R. Sørensen. Tov Kaasin skulle også have været med i dette heat, men han måtte desværre melde fra pga. motor defekt. Fem sekunders skiltet blev vist og starten gik. Speaker Kristian udbryder "Nej nej nej. Dennis Christensen kommer ikke med fra start." De næste sekunder føltes som en evighed for hele teamet, men så hørtes lyden af brølende bil. Dennis havde fået liv i Dagmar igen og gav den nu fuld gas. Han indhenter hurtigt de andre og kommer længere og længere op i feltet. Dennis Rømer kører over mållinjen som etter og Dennis lige efter som 2.. Dennis siger efter heatet: "Jeg holdt med for lidt omdrejninger og så gik bilen i stå, da jeg slap koblingen.”


(Foto: DC Racing)

Nu var tiden kommet til finalen som skulle køres mod Rasmus Nielsen, Mikkel Jespersen, Allan Jørgensen, Dennis Rømer, Per Nielsen, Rasmus Larsen (vinder af b-finalen) og Ole Bech (videre fra b-finalen). Starten går og Allan kommer først afsted med Mikkel lige efter sig og Dennis som 3. Rømer overhaler Mikkel og Dennis i første sving og Dennis ligger sig ind som 3..


(Foto: DC Racing)

Der blev kæmpet for at nå op til 2. pladsen, et par trykkede fordøre viser tegn på tæt kamp mellem Dennis og to andre kørere. Denne kamp vinder Dennis, da han holder på, og kører sig foran til en anden plads. Derefter gik jagten ind på Allan, og Dennis nåede også at få kontakt med ham.


(Foto: DC Racing)

50 meter før mållinjen mister Allan hans venstre forhjul og han kører ud i sandet. Dennis kommer foran og kører over mållinjen som 1.

Det betød endnu 20 point på kontoen og nu førende i kampen om det endelige mesterskab. Intet er dog afgjort, før finalen på Nisseringen d. 13. september er kørt…

Michael Eriksen
DC Racing


Læs mere om:
  • Dennis D. Christensen
  • Nysum
  • 24/08/14 - Nysum - Rallycross - DM
  •      D4 Enterprise Solutions