Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Magnussen udtaget fra løb i Virginia

SportsCar
Championship 

25/08/14 

Grundet hjernerystelse efter en ulykke dagen forinden måtte Jan Magnussen overvære niende afdeling af TUDOR-løbet fra pitten, mens Antonio Garcia og Jordan Taylor kørte et udfordrende løb.
 

Det var en alt andet end tilfreds Jan Magnussen, som søndag måtte overvære sin racerbil stille til start i niende afdeling af TUDOR-mesterskabet uden selv at komme bag rattet. Et sammenstød under lørdagens træning havde sendt danskeren på bænken med hjernerystelse.


(Foto: Jan Magnussen Racing)

— Jeg er naturligvis dødhamrende skuffet, selv om det er den helt rigtig beslutning ikke at lade mig køre, sagde Jan Magnussen forud for løbet.

Danskeren skøjtede af banen med høj fart under lørdagens morgentræning, da lækket kølervæske fra en anden bil havde gjort banen glat. Under afkørslen kolliderede han med Porsche-køreren Richard Lietz, som sekunder forinden også var røget af asfalten.

Richard Lietz brækkede sin ene arm ved sammenstødet, mens Jan Magnussen udover ømme knubs slap med den hjernerystelse, som lægerne og teamet altså vurderede var alvorlig nok til, at danskeren blev nødt til at tage en friweekend på bænken.

De manglende point for denne weekend sender Jan Magnussen ud af kampen om kørernes mesterskab, som han og Antonio har ført det meste af sæsonen, og som duoen i øvrigt vandt sidste år.

— Det er jeg naturligvis møgærgerlig over. Vi har kæmpet hårdt denne sæson og vundet fire sejre, og jeg havde virkelig sat næsen op til at tage to mesterskaber i træk, sagde Jan Magnussen.

— Men jeg er glad for at være sluppet så nådigt fra uheldet. Det er i sådanne situationer, at man bliver mindet om, hvor højt sikkerheden prioriteres i den her branche.


Jordan Taylor
(Foto: Jan Magnussen Racing)

Corvette-teamet havde imidlertid en opgave foran sig, da den gule racerbil var temmelig medtaget efter sammenstødet. Men en imponerende indsats fra holdet betød, at Antonio Garcia allerede lørdag eftermiddag kunne sætte sig bag rattet og køre en flot kvalifikation, hvor spanieren endte P6.

At finde en afløser til danskeren viste sig desuden være en let opgave, da den faste tredjekører i Corvette #3, Jordan Taylor, alligevel var til stede på Virginia International Raceway for at kæmpe i en anden serie.

Den 23-årige racerkører sprang i bilen stort set uden træning, og efter en lidt uheldig start, hvor et par konkurrenter sneg sig forbi, kørte den unge amerikaner et overbevisende stint uden at komme i problemer i den massive trafik.

Antonio Garcia overtog bilen 53 minutter inde i løbet for at køre et dobbeltstint, hvor det lykkedes ham at kæmpe sig frem til en føring i løbet, men han måtte i sidste ende fortrække til pitten for et ekstra opfyld af brændstof samt fire nye dæk.

Efter dette pitstop havde spanieren ingen muligheder for at avancere sig fra den syvendeplads, som Corvette #3 ved løbets afslutning krydsede målstregen på.

Det skuffende resultatet betød, at Chevrolet mister føringen i konstruktørernes mesterskab, mens Corvette Racing fortsat fører teammesterskabet.

Antonio Garcia bevarer desuden sin føring i kørernes mesterskab, men altså uden Jan Magnussen, som grundet sin manglende deltagelse i løbet ikke henter nogen point denne weekend.

Jan Magnussen Racing


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Corvette Racing
  • Virginia International Raceway
  • 24/08/14 - Virginia International Raceway - SportsCar Championship
  •