Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama 1600 Challenge

En våd, men god omgang

Yokohama
1600 Challenge 

22/08/14 
Yokohama

Langt om længe var sommerferien ovre for Jensen Racing og Jens Jensen.
Sidste weekend deltog teamet ved den 4. afdeling af Yokohama 1600 Challenge, som blev kørt på Ring Djursland.
 

Teamet havde ikke lavet de store ændringer på bilen siden seneste løb på Padborg Park, men alle var spændte på hvordan at den nye asfalt på den kuperede bane ville opføre sig i løbet af weekenden.

Lørdag morgen var det endelig til at komme på banen. De 20 biler trillede på banen, for at samle så meget erfaring som muligt.

Allerede efter få omgange kunne Jens konstatere at der var masser af greb i den nye asfalt, og derefter kunne han begyndte at presse bilen mere og mere.

Da de 20 minutter var gået rakte det til 14. bedste tid, hvilket var et meget godt resultat, når man tænker på, at det var meget brugte dæk som han kørte på.


(Foto: CN Photo)

"Den nye asfalt er bare helt fantastisk," sagde en glad kører efter træningen.

"Det er ligesom at køre på en gokartbane. Uanset hvad du gør, så kan du ikke gøre noget galt - der er et imponerende greb i den, og jeg har aldrig kunnet kaste bilen så meget rundt som jeg gjorde allerede her i træningen - og jeg vidste præcis hvor jeg havde den hele tiden."

Derfor skulle der heller ikke justeres ret meget på bilen inden kvalifikationen lørdag eftermiddag.

De gode takter fra træningen fortsatte, og allerede midtvejs i kvalen var den blå Peugeot 106 Rallye med nummer 86 på siden hurtigere end i træningen. Der kom en periode med gul flagzone hen mod slutningen, men denne blev ophævet med få minutter igen. Derved kunne det lige blive til nogle sidste hurtige omgange i forsøget på at forbedre sig.

Her blev det også til en forbedring, hvilket rakte til 13. startposition, og kun ca et halvt sekund op til 7. pladsen vidste tydeligt hvor tæt feltet ligger.

Efter en hel tør lørdag valgte vejrguderne at sende en kraftig regnbyge ind over banen søndag morgen. Heldigvis var det tids nok til alle kunne nå at få skiftet til regnvejrsdæk. Dermed skulle Jens Jensen køre sit første racerløb på regndæk nogensinde. Han havde før været ude på regndæk i træningen eller kvalifikationen. Men af en eller anden årsag er det først begyndt at renge til løbene så sent, så han måtte starte på tørvejsdæk. Men ikke denne gang.

Derfor blev det også til en meget forsigtig start, da de røde lamper slukkede. Jens tabte nogle placeringer, inden at han lærte dækkene og banen at kende, men så kom der også god fart i den, og han kunne stille og roligt begynde at avancere op gennem feltet efterhånden som andre kørere lavede fejl.

Derfor var det også en meget tilfreds kører som fik bilen med hjem i hel tilstand.


(Foto: CN Photo)

"Banen var lidt lumsk til at starte med, med efterhånden som jeg fandt ud af hvor meget greb der egentlig var i regndækkene, kunne jeg for alvor give gas. Dog blev jeg ramt af en lille flagfejl fra flagposterne, da de begyndte at give mig blå flag helt uberettiget. Den anden kører havde nemlig været inde og tage en stop-and-go straf, så jeg skulle slet ikke have haft blå flag for den forseelse. Men jeg valgte alligevel at give plads, for ikke at blive ramt af nogen straf. Men jeg han fint på ham, så der havde været mulighed for at have sluttet længere oppe," opsummerede køreren løbet.

Da heat 2 skulle køres søndag middag var banen tørret helt op, og tørvejrsdækkene skulle derfor tilbage på bilen. Desværre blev det til endnu en dårlig start, men så var der bare nogle kørere som skulle overhales på de efterfølgende omgange.

Fra 15. position blev konkurrenterne stille og roligt overhalet, så Jens nåede op på 12. pladsen. Der var dog massivt pres på bagfra af optil hele 4 kørere, så der skulle forsvares det bedste at han havde lært.

2 omgange før det ternede flag smuttede Kasper Nybo desværre forbi, og derved kunne Jens Jensen krydse målstregen på 13. pladsen.

"Jeg lavede en fejl ud af første sving, hvor jeg blev i 3. gear istedet for 2. gear. Da jeg finder ud af det var de andre kørere allerede igang med at blæse forbi mig på ydersiden. Herefter havde jeg en rigtig fed dyst med Kenneth Jerkel, Jimmy Bob Søgaard Jensen, Carsten Lorenzen og Kasper Nybo. Der var fuld tryk på alle 16 omgange, så jeg er egentlig tilfreds nok med at det kun var Kasper der smuttede forbi. Men tak alle 4 for en fed dyst," sluttede en tilfreds kører.


(Foto: CN Photo)

Tilfreds fordi at bilen kørte tæt på perfekt, og at teamet kom hjem uden skader på bilen.

Mesterskabsmæssigt blev det også til en rigtig god weekend. Et avancement på hele 2 pladser betyder at han igen rykker nærmere på top 10 med en aktuel 13. plads.

Om en god uges tid er det tid til årets største løb, nemlig Grand Prix Danmark på FDM Jyllandsringen. Den lille blå Peugeot er helt klar til forhåbentlig at vise ligeså meget fart som den havde sidste gang på banen, hvor det blev til sæsonens hidtil bedste resultat.

Jensen Racing

JJ Media


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 17/08/14 - Ring Djursland - Yokohama 1600 Challenge
  •  
     

    Yokohama 1600 Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: