Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama SuperCup

ProRacing bedste mand i SuperCup

Yokohama
SuperCup 

20/08/14 
Yokohama

Jakob Borum havde denne sæsons bedste weekend i SuperCup den 16. – 17. august på Ring Djursland. I de 3 heat fik han henholdsvis en førsteplads, en andenplads og en 6. plads, og det gav samlet 62 point, hvilket gjorde ham til weekendens topscore i Yokohama SuperCup’en. Samtidig er det næsten en fordobling af Jakobs point i mesterskabet. Det betyder, at Jakob nu ligger på en samlet 5.plads, men det er ikke helt nok for den gamle ræv, der øjner en mulighed for at slutte sæsonen i top 3.
 

”Det bliver mere end svært at indhente Martin Andersen på gførstepladsen, men lige nu er der kun 28 point op til Mikkel B. Johnsen på 3. pladsen, og det er ikke urealistisk at indhente det i de resterende 3 afdelinger.” fortæller en tilfreds Jakob Borum efter weekenden.

Der er mange faktorer der spiller ind på successen, men noget af det vigtige er nok de ændringer der er lavet på bilen i sommerpausen. Jakob har hele tiden haft speeden, men har stort set altid haft problemer med holdbarheden på trækakslerne på den efterhånden aldrende Honda Integra, og dette ser nu ud til at være løst. Teamet har simpelthen hævet motoren ca 40 mm, og dermed få trækakslerne til at stå mere vandret, og det ser ud til at virke.

Lidt om weekenden forløb:
Tidtagning gik nogenlunde, og det blev til 4. bedste tid. Der var dog en mislyd fra den højre trækaksel, og derfor kørte Jakob ind før tid for at undgå at forvolde unødig skade. Det viste sig heldigvis, at mislyden blot skyldtes, at trækakslen lige akkurat kunne røre ved chassiset, og det var noget mekanikkerne uden problemer kunne rette til.

Heat 1 forløb absolut tilfredsstillende, selvom det lige til en start så ud til at Nicki Kristensen kunne trække fra, men ca. 1/3 inden i heatet fik Jakob indhentet ham, og kom ret hurtigt forbi, og så var det bar at køre den hjem, hvilket blev gjort uden den store dramatik.


Jakob Borum øverst på podiet for første gang i år, og der satses på at det ikke bliver sidste gang
(Foto: Keld Dohm)

Heat 2 blev en særdeles spændende affære. Jakob fik ikke den bedste start, og tabte faktisk en placering, som dog meget hurtigt blev genvundet. Og herefter kørte Jakob sig stille og roligt op igennem feltet, og endte med at ligge og presse Martin Andersen på de sidste 3-4 omgange. Jakob var tydeligt hurtigere end Martin, specielt ned af langsiden, men Martin formåede at køre tilpas defensivt, således at det ikke lykkedes for Jakob at komme forbi, og dermed måtte Jakob ”nøjes” med en 2. plads. Efterfølgende var både Jakob og Martin enige om at det havde været en rigtig sjov og fair duel – det er sådan man skal køre motorløb!


I heat 2 blev der kørt utrolig flot ræs, og det endte med en tilfreds stillende 2. plads
(Foto: Keld Dohm)

Heat 3 blev lidt speciel, simpelthen på grund af vejret. Banen var meget våd og meget glat, men samtidig betød den megen regn at flere af bilerne, inklusive Jakob Borum duggede ganske voldsomt, så det var meget svært at se noget som helst. ”Jeg var nødt til at køre ekstra forsigtig, simpelthen fordi jeg havde svært ved at se ud, og dermed svært ved at finde bremsepunkterne, og under de forhold er jeg tilfreds med en 6. plads” fortalte Jakob efter heatet. I starten af heatet havde Jakob Borum og Martin Andersen et mindre sammenstød på toppen af trapperne, hvilket gav lidt småbuler i bilen, dog ikke noget alvorligt, og begge kunne da også gennemføre heatet uden problemer.


Heat 3 handlede meget om at komme igennem på fornuftig vis uden at risikere for meget, og så få de point der var mulige
(Foto: Keld Dohm)

Næste gang Honda’en skal på banen bliver til Grand Prix Danmark den 29. – 31. august på Jyllandsringen. Heldigvis er bilen helt klar, så der skal ikke laves andet end almindelig service, rettes lidt småbuler, og så skal der bare gives gas.

Vi ses derude.

Honda ProRacing, www.proracing.dk
Keld O. Dohm


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 17/08/14 - Ring Djursland - Yokohama SuperCup
  •  
     

    Yokohama SuperCup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: