Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama SuperCup

Lasse M. Sørensen tog sin første Super Cup-sejr

Yokohama
SuperCup 

20/08/14 
Yokohama

Den unge Hammel-kører besejrede alle konkurrenterne under svære forhold
I blot sin tredje løbsweekend som bilkører lykkedes det Lasse M. Sørensen at stryge helt til tops og vinde sin første sejr i Yokohama Super Cuppen.
Under vanskelige vejrforhold på Ring Djursland formåede den unge racerkører fra Hammel at holde alle sine konkurrenter bag sig over 16 omgange og sikre sig en sejr, der rykkede ham op på ottendepladsen i den samlede stilling
 

”Allerede før start tegnede det til at skulle blive et meget spændende løb grundet al det vand, der kom,” fortæller Lasse M. Sørensen, som skulle starte fra pole position. ”I det første løb havde det regnet, så var det tørvejr, og så regnede det igen. Det var megasvært at finde det rigtige dækvalg og den korrekte opsætning til dette løb, for valgte du f.eks. regnvejrsdæk og det blev tørvejr, så ville dækkene bare gå i stykker, så det var lidt af et sats.”

Men sammen med sine mekanikere fik Lasse M. Sørensen ikke blot truffet en rigtig beslutning ved at satse på regnvejrsdæk, men fik også fundet en god og passende opsætning på bilen. Det endte med, at han kunne føre hele løbet fra start til mål.


Det blev til første sejr til Lasse M. Sørensen på Ring Djursland
(Foto: Lasse M. Sørensen)

”Det var en smule stressende, for når det regnede, skulle man passe på sine bremsepunkter, holde øje med forfølgerne i bagspejlene, og så var der også nogle af de andre, som kørte af. Alle sanserne skulle i hvert fald bruges,” siger Hammel-køreren, som først følte sig sikker på sejren på den sidste omgang. ”Vi havde fundet en god opsætning på bilen, for når jeg kom ud af svingene, kunne jeg trække stille og roligt fra de andre, og det forsøgte jeg at udnytte.”

Mens det gik godt for Lasse M. Sørensen i det sidste løb for Yokohama Super Cuppen, så var de to løb, som gik forud, knapt så tilfredsstillende. ”I lørdagens heat vandt jeg en enkelt placering, men det andet heat var lidt skuffende, fordi vi satsede, og det viste sig at være til den forkerte side.”

Den unge racerkører får dog ikke lang tid til at hvile på laurbærrene. Allerede i slutningen af måneden gælder det næste løb på FDM Jyllandsringen.

”Det er Grand Prixet, og det bliver helt anderledes,” siger han. ”Det er et helt nyt løb igen, og der skal alt nulstilles, og så skal jeg bare prøve at gøre det lige så godt som jeg kan. Ligesom jeg plejer at gøre.”

Lasse Sørensen


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 17/08/14 - Ring Djursland - Yokohama SuperCup
  •  
     

    Yokohama SuperCup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: