Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford - DK

Schandorff og Jønck opretholdt status quo i Formel Ford

Formel Ford - DK 
19/08/14 

Weekendens løb på Ring Djursland ændrede ikke på styrkeforhold i mesterskabet
Der blev ikke ændret meget på styrkeforholdet i toppen af feltet, da årets femte afdeling af det danske Formel Ford-mesterskab blev kørt på Ring Djursland. Frederik Schandorff, Rønde, og Jan Jønck, Skødstrup, blev noteret for henholdsvis en og to løbssejre, men måtte også begge indkassere en nulscore hver, så afstanden mellem de to i toppen af tabellen er stort set uændret.
 

Jan Jønck vandt det første af weekendens tre heat, som han førte fra start til mål, og medvirkende til, at han ikke blev udfordret, var flere forhold. Dels nåede den mesterskabsførende Frederik Schandorff ikke frem til start, da hans speederkabel knækkede, dels havde duoen Mathias S. Kristensen, Charlottenlund, og Mathias W. Smith, Nibe, en tæt kamp om andenpladsen.


Jan Jønck (forrest) vandt to af weekendens tre løb for Formel Ford på Ring
(Foto: Henning Smed)

I det næste heat blev det også til sejr for Jan Jønck, og denne sejr var om noget endnu mere sikker. Hele 20 sekunder var forspringet til nærmeste konkurrent således, da det ternede flag blev svunget.

Her var det Mathias W. Smith, som var startet fra pole position på den fugtige racerbane, og han havde ligesom yderligere et par deltagere – Sander Wichmann Mortensen, Valby, og Kasper Larsen, Aalborg – valgt at satse utraditionelt ved at starte på tørvejrsdæk. Dette skulle imidlertid vise sig at være en forkert disposition, for Mathias W. Smith mistede på en af de første omgang vejgrebet og strøg af banen, så han på et tidspunkt var helt nede på syvendepladsen. Mod slutningen af løbet var der dog et klart tørt spor, hvilket Mathias W. Smith beviste ved at sætte hurtigste omgang, men forinden havde han dog sat så meget tid til, at han blot fik kørt sig op til fjerdepladsen efter en lang og hård kamp med Christian Schandorff, Rønde.

Formel Ford-klassens tredje og sidst heat blev kørt i regnvejr, som tog til i styrke. Her var Mathias W. Smith kortvarigt i front, men måtte overlade føringen til Jan Jønck, men fik den tilbage igen, da Jan Jønck kurede af banen og endte i sandkassen. Men i dette heat var Frederik Schandorff bedre kørende, og han kunne på tredje omgang passere Mathias W. Smith og holde føringen til mål.

Løbsweekendens store overraskelse var Kevin Suensson, Gram.


Kevin Suensson stod for weekendens overraskelse i Formel Ford-klassen
(Foto: Henning Smed)

Den unge racerkører deltager med en af de effektmæssigt svagere Zetec-biler, men på den meget våde asfalt blev effektforskellene i klassen udlignet, og Kevin Suensson kunne ubesværet køre sig til en samlet fjerdeplads – hans klart bedste Formel Ford-resultat til dato.

Kørerforeningen for Formel Ford

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 17/08/14 - Ring Djursland - Formel Ford - DK
  •